skip to Main Content

Resume from this event in english is available here

Tid: Onsdag d. 22. marts 2017 kl. 15.00-17.00

Sted: KPH Projects, Enghavevej 80-82, 3. sal i København

Tema: Crowdfunding til socialøkonomiske virksomheder med Michael Eis fra crowdfundingplatformen booomerang.dk

Sociale Entreprenører i Danmark afholdt i samarbejde med KPH Projects Temamødet Crowdfunding til din socialøkonomiske virksomhed onsdag d. 22. marts 2017 hos KPH Projects på Enghavevej 80 i København.
Der var 30 deltagere.

Temamøde: Crowdfunding til din socialøkonomiske virksomhed - 22.3. 2017

Michael Eis fra Danmarks første og største crowdfundingplatform booomerang.dk gav en grundig introduktion til crowdfunding, og hvordan den kan være aktuel for socialøkonomiske virksomheder.
Michael fortalte også, hvordan man rent praktisk kan starte et crowdfundingprojekt på booomerang.dk.

Se også omtale af Michael Eis´oplæg ved et tidligere arrangement 18. februar 2016 her

Om booomerang.dk og Michael EisMichael Eis
Michael Eis har været iværksætter siden 1997, hvor han forlod sit job i din finansielle branchen. Herefter arbejdede han med internettet/e-handel og i mange forskellige sammenhænge, men blev senere gallerist. Her kom han i kontakt med rigtig mange kreative iværksættere og oplevede, at det var fælles for alle, at pengene hele tiden var i centrum. Forstået på den måde, at alle manglede penge. Samtidig var banker, bl.a. i forbindelse med krisen, ikke særlig villige til at låne penge til iværksættere.
På en tur til Key West læste Michael en artikel om crowdfunding og den amerikanske crowdfunding platform Kickstarter.
Han blev inspireret til prøve idéen af, som en ny finansiel metode, der kunne være med til at realiserer flere projekter i Danmark.
I april 2011 gik booomerang.dk så live med 3 projekter.
booomerang.dk er danmarks første og største reward baseret crowdfunding–platform, hvor iværksættere, kunstnere, foreninger og andre kreative iværksættere kan rejse penge til at realisere deres gode idéer og projekter gennem økonomisk støtte fra enkeltpersoner – i egne og nye netværk.
På booomerang.dk kan man oprette sit projekt, hvis det falder indenfor én af platformens mange kategorier. I forhold til socialøkonomiske virksomheder kan man anvende kategorier som “booomerang social” eller “social innovation”.
booomerang.dk er i øvrigt villige til at oprette nye kategorier, hvis det giver mening. Det kunne evt. være en kategori for Socialøkonomiske virksomheder.

Michael Eis har sidenhen også stiftet Dansk Crowdfunding Forening, der har til formål at fremme viden, netværk og rammevilkår indenfor alternativ finansiering i Danmark og også kan være et politisk talerør for crowdfunding.

Om crowdfunding

Crowdfunding er en ny form for fundraising, hvor man ved hjælp af sit netværk rejser penge til sine projekter og gode idéer. I stedet for at lade fagpersoner i f.eks. Statens Kunstfond, kommunale puljer eller banker bestemme, om ens projekt skal blive til noget, præsenterer man sin idé på en crowdfunding platform som booomerang.dk og lader det være op til venner, familie, kollegaer og andre interesserede, om projektet skal blive en succes. Man tager med andre ord sagen i egen hånd og fører en kampagne for sin idé, hvor alle interesserede kan hjælpe projektet på vej ved at donere små eller større beløb efter eget valg. Ud fra devisen ‘mange bække små, gør den store å’, forsøges beløbet man skal bruge indsamlet. Crowdfunding kan oversættes til netværksfinansiering, og den er et alternativ eller supplement til den mere formelle og traditionelle fundraising.

Yderligere informaiton

Links: booomerang.dk
Se YouTube Video om Boomerang her
Læs en kort introduktion til Crowfunding fra SEDs nyhedsbrev fra januar 2016 her
Se en liste med relevante links til Crowdfunding på SED’s linkside under punktet “Puljer og Fonde”: Klik her!
Dansk Crowdfunding Forening: danskcrowdfundingforening.dk

SKAT har lanceret en enkel vejledning på skat.dk, som skal hjælpe iværksættere, der overvejer at finansiere deres nystartede projekt gennem crowdfunding. Læs vejledningen her
For yderligere uddybende og fyldestgørende juridisk information, kan man se den juridiske vejledning her

Erhvervs- og Vækstministeriet har i maj 2015 udgivet en rapport om crowdfunding, som giver en systematisk gennemgang af de reguleringsmæssige rammer for crowdfunding i Danmark.
Download rapporten her

Back To Top