skip to Main Content

State of Social Enterprise 2023 – ny engelsk rapport

Social Enterprise UK (SEUK)har d. 6. december udgiver deres statusrapport for socialøkonomiske virksomheder i England. Rapporten udgives hvert andet år.
The 2023 State of Social Enterprise viser en voksende sektor, der ikke kun er rentabel og produktiv, men også virkelig banebrydende. SEWF anslår, at der er 131.000 sociale virksomheder i hele England. Der er tale om virksomheder, der ikke bare hjælper mennesker og planeten, men også booster den engelske økonomi – da de omsætter for 78 milliarder pund og geninvesterer 1 milliard pund af deres overskud i deres sociale og miljømæssige missioner.)
Rapporten viser også at det er en ung sektor. 33% af de engelske socialøkonomiske virksomheder er således stiftet indenfor de seneste tre år.
Engelske socialøkonomiske virksomheder er ifølge rapporten også resiliente trods de udfordringer vi står overfor (inflation, krig ..). 65% har således forøget deres omsætning det seneste år og 68% har lanceret nye produkter eller serviceydelser,
Undersøgelsen viser, at socialøkonomiske virksomheder også fortsætter med at nedbryde barrierer ofr beskæftigelse, omkring køn, race og klasse gennem mangfoldighed i arbejdsstyrken. De tager også aktivt fat på miljøspørgsmål, og næsten en femtedel har bekæmpelse af klimaforandringer som deres vigtigste mission.
Hvad der måske er ligeså interessant er at 58% af de engelske socialøkonomiske virksomheder iflg. undersøgelsen har et lederteam, hvor mindst halvdelen består af kvinder.

Overordnet viser rapporten at socialøkonomiske virksomheder i England trods komplekse udfordringer, skaber stor positiv impact.

The 2023 State of Social Enterprise rapporten kan downloades her

Back To Top