skip to Main Content

Ny tysk bog om sociale innovationer

Soziale Innovationen – Lösungen, wie wir sie heute wirklich brauchen er en ny bog om sociale innovationer af vores tyske kollega fra SEND, Michael Wunsch, og Birgit Heilig. Ifølge de to forfattere lever i en renæssance af sociale innovationer. I bogen undersøger de, hvorfor vi ikke kun har brug for ny teknologi til en mere bæredygtig fremtid, men frem for alt ændringer i vores sameksistens. For selvom sociale problemer altid har eksisteret, synes de i øjeblikket at være komme ud af kontrol. Det gælder uanset om det er klimakrisen, uddannelseskrisen, demografiske ændringer – så er udfordringerne er enorme.
Selvom tekniske innovationer ofte udråbes som løsninger, kommer de ofte til kort. Sociale innovationer viser alternative veje. De gør det muligt for os at ændre vores tanker og handlinger radikalt. Samtidig kan de gøre det muligt for os aktivt at forme forandring og bevidst kontrollere disse forandringer.
Bogen præsenterer løsninger og pionerer for en ny bevægelse, der virkelig er brug for i dag.
I bogen er der bl.a. bidrag fra lang række aktører og fagpersoner b.al. Anika Oppermann (Mehrwegverband Deutschland e.V. ), Christina Schulze (BildungsCent e.V. )og Dr. Christoph Harrach (Stiftung Gemeinwohl-Ökonomie NRW),


FAKTA:

Titel: Soziale Innovationen
Lösungen, wie wir sie heute wirklich brauchen
Forfattere: Michael Wunsch og Birgit Heilig
Forlag:  oekom verlag
Udgivelsesdato: d. 3. august 2023
ISBN: 978-3-98726-047-6
Bogen er på 176 sider og kan købes her

Back To Top