skip to Main Content

OWP Pharmaceuticals – ROW Foundation – ROW Global

OWP Pharmaceuticals er en ny slags såkaldt “Pharmaceutical Social Enterprise®” altså en socialøkonomisk medicinalvirksomhed. Det er en banebrydende og unik forretningsmodel i forhold til at markedsføre receptpligtige lægemidler i USA og til at finansiere humanitære donationer af de samme lægemidler i udviklingslandene.

OWP Pharmaceuticals, der oprindelig er en Angel investor Startup, blev grundlagt i en forstad til Chicago, IL, i 2014 for at kommercialisere en række dokumenterede, klassiske, mærkevare lægemidler til neurologer og psykiatere i hele USA.

Grundlæggerne af OWP Pharmaceuticals, Scott Boyer og Bruce Duncan etablerede samtidig ROW Foundation. Det er en IRS (skattemyndigheder i USA) godkendt 501 non-for-profit, der fra starten blev udstyret med ejeraktier for at muliggøre en varig indkomststrøm, der kunne være med til at fremme ROW’s mission. Det er som tidligere nævnt en mission om at donere de samme lægemidler væk i udvalgte udviklingslande.

OWP Pharmaceuticals kom på markedet i 2017 med forskellig medicinal produkter som primært var fokuseret på behandling af epilepsi.
I forhold til epilepsi og tilhørende psykiatriske lidelser, er OWP Pharmaceuticals mål at påvirke farmaceutisk uretfærdighed globalt og at fremme mulighederne for at de bedste behandlinger for disse tilstande er tilgængelige for alle mennesker, til enhver tid, i hele verden.

Det er naturligvis ikke et problem der kan løses fra den ene dag til den anden. Det kræver en målrettet, systematisk indsats. Og det er det, der driver ejere og medarbejderne hos OWP Pharmaceuticals. Derfor har man etableret en forretningsmodel, hvor OWP Pharmaceuticals har et tæt, strategisk og innovativt forhold til ROW Foundation. Sammen danner de en samordnet organisation med fælles mål og værdier – noget så sjældent som en socialøkonomisk medicinalvirksomhed.

OWP Pharmaceuticals bruger kommerciel succes til det fælles bedste ved at støtte humanitære projekter i stedet for at maksimere profitten.

OWP Pharmaceuticals leverer kvalitetsmærkede, generiske, neurovidenskabelige lægemidler, der kan kopieres og som sælges til rimelige priser. Det strategiske fokus er at støtte neurologer, psykiatere og patienter i USA med gavnlige produkter og at bruge størstedelen af overskuddet til at skaffe ressourcer til mennesker, der lever med epilepsi og associerede psykiatriske lidelser i udsatte områder af verden. Det sker ved at donere til ROW Foundation og ROW Global (stiftet i 2021) , som står for den praktiske udførelse.
ROW Global arbejder også for at stille uddannelse, diagnose og behandling til rådighed for menneske, der lever med neurologiske lidelser i områder med mangel på ressourcer og har projekter i gang i hele verden.

Læs mere på:
OWP Pharmaceuticals: https://owppharma.com
ROW Foundation: https://rowglobal.org/foundation
ROW Global: https://rowglobal.org
OWP Pharmaceuticals´ forretningsmodel er beskrevet i bogen “Powering Social Enterprise with Profit and Purpose – The Tandem Hybrid”.
Man kan læse mere om bogen på: https://tandemhybrid.co
Forlaget Routledge tilbyder 20% rabat på bogen, hvis man anvender kode “AFL01” ved bestilling via linket her

 

Back To Top