skip to Main Content

SED med i nyt Integrationsprojekt støttet af Nordisk Ministerråd

Sociale Entreprenører i Danmark deltager fra februar 2023-august 2024 i projektet “Accelerating Nordic Integration Through Knowledge and Networks”, der er støttet af Nordisk Ministerråd.
Projektet har til formål at bidrage til at gøre Norden til verdens mest bæredygtige og integrerede region inden 2030 med fokus på social bæredygtighed. Det sigter mod at fremskynde integrationen af indvandrere i Norden ved at udvikle og udnytte et kombineret program (fysisk og online), der inkluderer peer-to-peer-mentoring, netværksudvikling og viden om nordisk kultur og lederskab for aktivt medborgerskab og iværksætteri og digitalisering med henblik på at kunne skabe sit eget job som selvstændig.
Der er tale om et program, som kan være et relevant værktøj til at øge de videnskabsbaserede betingelser, som ethvert socialt system kræver for at opnå social bæredygtighed f.eks. en øget tillid blandt nordiske borgere og institutioner, anerkendelse af vigtigheden af mangfoldighed for at klare udfordringer, at skabe en følelse af fælles betydning, samt øget en lærings- og selvorganiseringskapacitet hos de nordiske borgere.

Konkret har projektet 3 hovedkomponenter og mål:
At opbygge et peer-to-peer-mentoring-matchning program på nationalt niveau,
At lave en kortlægning af netværks økosystemer
At udvikle et lederskabs- og nordisk kulturprogram samt et iværksætter- og digitaliseringsprogram.

Projektet drives af et konsortiet af 10 partnere, der arbejder med bæredygtighed, social innovation, iværksætteri og uddannelse i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Åland.
Målet er at implementere programmet for 500 personer.

Yderligere information om projektet kan fås hos Per Bach per@socialeentreprenorer.dk

Back To Top