skip to Main Content

Social Enterprises in Asia

Social Enterprises in Asia er en ny bog af Ernest Lim om lovgivning omkring socialøkonomiske virksomheder i fire asiatiske lande.

Ernest Lim argumenterer i bogen for, at socialøkonomiske virksomheder i fire førende asiatiske lande – Indien, Hong Kong, Singapore og Malaysia – bør have en ny juridisk form. Det indebærer i følge ham at lave en mere nuanceret og omfattende ramme bestående af fem kriterier: (1) virksomhedens formål; (2) direktørernes opgaver; (3) beslutningsbeføjelser; (4) rapportering, effektmåling og certificering; samt (5) udlodning af udbytte, aktiver og skattefordele. Lims arbejde viser, at de eksisterende juridiske former i i den almindelige lovgivning i Asien, Storbritannien og USA ikke korrekt adresserer de forskellige interessekonflikter, der påvirker socialøkonomiske virksomheder. Bogen er vigtig læsning for alle, der er interesseret i at forstå og evaluere love og regler omkring socialøkonomiske virksomheder, samt designe og implementere kreative love for at beskytte og fremme denne slags virksomheder.


FAKTA:

Titel: Social Enterprises in Asia
Forfatter: Ernest Lim, National University of Singapore
Forlag: Cambridge University Press
Udgivelsesdato: marts 2023
Online ISBN:9781108937313
Bogen er på 350 sider og kan købes her

Back To Top