skip to Main Content

Europæiske organisationer opfordre politikere til at give socialøkonomien et løft

33 europæiske aktørerne i den sociale- og solidariske økonomi (SSE) i Europa står bag en fælles opfordring til europæiske ledere om at gennemføre en ambitiøs europæisk politik, der sigter mod at give Europa global lederskab i den sociale økonomi.
Initiativet er ledet af den store franske socialøkonomiske virksomhed Groupe SOS og støttes af organisationer, der arbejder for at støtte socialøkonomiske virksomheder i 16 europæiske lande heriblandt Sociale Entreprenører i Danmark

Opfordringen angiver tre hovedområder, som kan bidrage til at gøre Europa til et globalt epicenter for socialøkonomi.
1. Anerkendelse af den social- og solidariske økonomi i national, europæisk og international lovgivning

2. Styrkelse af finansieringsværktøjer dedikeret til SSE-organisationer

3. Gennemførelse af ensartede arbejdsintegrationsprogrammer i de 27 lande i EU

Herudover er vi også nødt til at definere fælles værktøjer og standarder til måling af social og miljømæssig impact – på samme måde som vi deler regnskabsmæssige og finansielle standarder, som i øjeblikket kun er orienteret mod økonomiske resultater.

Man kan læse opfordringen i sin fulde længde her

Back To Top