skip to Main Content

Vinderne af Social Innovation Tournament 2022 er fundet

Den Østrigske start-up Dreamwaves vandt førstepræmien for årets bedste sociale iværksætter 2022 i den generelle kategori af Social Innovation Tournament for deres app WaveOut. Appen guider blinde personer ved at anvende lyde til at finde vej gennem overfyldte byer. blev tildelt førstepræmien for årets bedste sociale iværksætter 2022. Prisen blev uddelt ved en ceremoni i Wien d. 29. september 2022.

Førstepræmien i den særlige kategori, med fokus på blå og grøn økonomi, gik til ROSI, en fransk start-up, der har udviklet innovative genbrugsløsninger til solpaneler ved at udvinde rensede råmaterialer såsom rent silicium og andre metaller. De genindvundne materialer kan reintegreres i flere vigtige, europæiske industriproduktioner.
Med begge priser af de to ovennævnte priser følger 75.000 euro.

Andenpræmien i den generelle kategori gik til den franske virksomhed Newcy, der tilbyder en køreklar service til genanvendelige kopper, og andenpræmien i den særlige kategori gik til AlgaEnergy, der er en spansk biotekvirksomhed, der producerer mikroalgebaserede produkter til landbrug. Virksomheden medvirker , på den måde til at bekæmper klimaændringer, til at øge afgrødeudbytte, -kvalitet og -bæredygtighed, til at reducere brug af   kemikalier, til at øge landmændenes konkurrenceevne og sidst men ikke mindst til at genskabe en sund jordkvalitet.
Med begge priser af de to ovennævnte priser følger 30.000 euro.

Endelig gik Audience Choice Award til Hale, en italiensk start-up, der har udviklet en app, der hjælper kvinder med kroniske bækkensmerter. Det er en tilstand, der rammer hver fjerde kvinde.
Men prisenfølger 10.000 euro.

De 14 finalister var blevet udvalgt til den 11. udgave af turneringen ud af en gruppe på mere end 200 kandidater. Social Innovation Tournament 2022er støttet af ERSTE Stiftung.

Læs mere her

 

 

 

Back To Top