skip to Main Content

Another World is Possible

I følge Jeff Mulgan står vi ikke bare overfor katastrofer som Covid og klimaændringer, vi står vi også over for en tredje, mindre synlig krise: en fantasikrise.

Vi har nemt ved at forestille os økologiske katastrofer eller en fremtid domineret af teknologi. Men vi det er svært for os at forestille os en verden, hvor mennesker trives, hvor vi forbedrer vores demokrati, velfærd, nærområder mm..
Det betyder at mange resignerede over at tingene er ude af deres hænder, men samtidig ønsker de desperat social forandring.
I bogen argumenterer Mulgan for, at selvom truslerne er reelle, så kan vi bruge kreativ fantasi til at skabe en bedre fremtid: Vi kan visualisere, hvor vi vil hen, og hvordan vi kommer dertil.
Geoff Mulgan, der er politiske og social tænker, giver i bogen eksempler på, hvordan vi kan lærer af fortiden, og giver metoder, vi kan bruge nu til at åbne op for at tænke på fremtiden og sætte gang i handling. Han tager udgangspunkt i samfundsvidenskab, kunst, filosofi og historie viser på den måde, hvordan vi kan genoplade vores kollektive fantasi og giver med eksempler fra Sokrates til Star wars en køreplan for fremtiden.

Om Sir Geoff Mulgan

Sir Geoff Mulgan er professor i kollektiv intelligens, offentlig politik og social innovation ved University College London.
Han har tidligere været administrerende direktør for Nesta og har arbejdet for den engelske regering i perioden 1997-2004, hvor han bl har været premierministerens strategienhedsdirektør, Downing Streets politikchef. Han er grundlægger eller medstifter af mange organisationer, fra Demos til Action for Happiness, og forfatter til en lang række bøger.

FAKTA:
Titel: Another World Is Possible
How to Reignite Social and Political Imagination
Forfatter: Geoff Mulgan
Forlag:‎ Hurst
Udgivelsesdato: Juni 2022
Language: ‎ English
ISBN-10: ‎1787386910
ISBN-13: 978-1787386914
Bogen er på 352 sider og kan købes her

Back To Top