skip to Main Content

Ny bog om social innovation og socialøkonomiske virksomheder

Social Innovation and Social Enterprises: Toward a Holistic Perspective er en ny bog af Antonino Vaccaro og Tommaso Ramus, som giver en kritisk analyse af de udfordringer og muligheder, der er forbundet med socialøkonomiske virksomheder og social innovation.

Bogen tager fat fra bunden på spørgsmål som: Hvad er social innovation og hvilke teorier forklarer bedst, hvordan genereres og udbredes social innovation globalt? Hvad er en socialøkonomiske virksomhed og hvilke hvilke teoretiske perspektiver beskriver bedst sociale virksomheders funktion, truslerne og mulighederne?

Bogen ser også mere specifikt på, hvordan socialøkonomiske virksomheder håndterer profit- og non-profit-verdenen, og hvordan disse interaktioner påvirker deres evne til at være sociale innovatører?

Det meste af den seneste litteratur om emnet har fokus på en konflikt logik, organisatoriske praksiser eller processer. Her opretholdes organisationens hybride karakter gennem originale forretningsmodeller, nye organisatoriske arrangementer og styring og nye strategier. Bogen mener dog, at de hybride og institutionelle perspektiver blot er en af ​​de mange teoretiske perspektiver, der kan bruges til at rammesætte social innovation og socialøkonomiske virksomheder. Bogen ser derfor nærmere på den rolle som den iboende etiske etiske værdier spiller for disse fænomener. Der er tale om etiske værdier der går langt ud over, hvad der forventes af virksomhedernes sociale ansvar, forretningsetik og institutionel teoretisering.

I den sammenhæng udforsker bogen også forbindelsen mellem social innovation og sociale virksomheder, og præsenterer dem som et nyt, et nyt muligt forskningsfelt, der understøtter nye måder at forstå og teoretisere individuel, organisatorisk og samfundsmæssig adfærd.

Om forfatterne
Antonino Vaccaro er professor og akademisk leder ved Center for Business in Society ved IESE Business School. Han er forfatter til en række artikler i akademiske toptidsskrifter. Han fungerer også som sektionsredaktør af Journal of Business Ethics og arrangerer regelmæssigt konferencer, om social innovation og socialt entreprenørskab flere steder i verden.

Tommaso Ramus er lektor ved Fundaçao Amelia de Mello Faculty Fellow i Social Innovation og akademisk direktør for Center for Ethics in Business and Economics ved Católica Lisbon School of Business and Economics. Hans forskning fokuserer på hybride organisationer, social innovation og sociale virksomheder.

FAKTA:
Titel: Social Innovation and Social Enterprises: Toward a Holistic Perspective
Forfattere: Antonino Vaccaro og Tommaso Ramus
Forlag: ‎ Springer
Udgivelsesdato: d. 18. juni 2022
ISBN-10: ‎ 3030965953
ISBN-13: ‎ 978-3030965952
Bogen er på 258 sider og kan købes her

Back To Top