skip to Main Content

SE Sverige –  svenske organisationer vil sammen løfte socialt iværksætteri

En række svenske organisationer er gået sammen i et initiativ om at fremme økosystemet for socialt iværksætteri, som i Sverige kaldes samhällsentreprenörskap.
Initiativet er et samarbejde mellem organisationerne Social Entrepreneurship Forum (SE Forum), Ashoka Nordic, Coompanion Västerbotten, Reach for Change, Impact Invest, Inkludera, Mikrofonden, Linköpings Universitet, Sopact, Socialhögskolan Lunds universitet, og det er  finansieret delvist af Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.

Baggrund
Organisationerne bag initiativet mener at Sverige står bag mange andre europæiske lande vedrørende udviklingen af ​​socialt entreprenørskab og social innovation, der bl.a. viser sig i manglende lovgivning og skattelettelser for sociale og socialøkonomiske virksomheder og et underudviklet finansmarked til at understøtte opstarten af ​​nye sociale virksomheder.
Organisationerne bag initiativet har i den anledning skrevet denne artikel for at sætte fokus på problematikken.

Fælles handling
Organisationerne vag initiativet vil nu i fællesskab arbejde på at indsamle viden, ressourcer og skabe netværk for at accelerere udviklingen af ​​socialt entreprenørskab og social innovation og dermed fremme bæredygtig vækst i Sverige. Samarbejdet er en mulighed for at konkretisere arbejdet mod et samfund, hvor virksomheder, organisationer og offentlige aktører sammen kan være med til at skaber løsninger på Sveriges samfundsudfordringer.
Fokus i de første to år er på kortlægning, koordinering og udvikling af støttestrukturen, finansieringsløsninger, politiske forslag og udvikling af et langsigtet strategisk partnerskab.

Nyt website skal inspirere
Som en del af initiativ for at styrke økosystemet for socialt entreprenørskab i Sverige, har initiativet lanceret en hjemmeside, der samler information og inspiration. Siden skal bl.a. en gang om ugen bringe et portræt af en svensk social iværksætter for at sætte fokus på de sociale iværksætteres iderigdom og impact rundt omkring i Sverige.
Se mere på: samhällsentreprenørskap.com

 

Kilde: samhällsentreprenørskap.com

 

 

Back To Top