skip to Main Content

WSA Global Champions 2022

World Summit Awards udvalgte 22.-24. marts de 9 WSA Global Champions 2022. Udvælgelsen og award-ceremonien fandt sted i Wien ved WSA Global Congress. Konkurrencen fejre digitale innovationer, som bidrager til at indfri FN´s verdensmål.

Ved konferencen diskuterede deltagere fra 46 lande, hvordan man kan komme videre til et reelt vidensamfund, og hvordan man samtidig kan få indfriet FN’s verdensmål. Begivenhedens motto var ”Hack the Gap”, et motto, der refererer til behovet for globalt sammenhold, når man skal adressere miljø- eller biasproblemer eller skabe tilgængelighed for alle.
De 9 vindere har med deres digitale innovationer bevist, at de kan være en sand drivkraft for at nå disse mål.
De 9 vindere af WSA Global Champions 2022 er

I kategorien Government & Citizen Engagement:
ManoSeimas.lt er et onlineværktøj, der gør det politiske system i Litauen mere gennemsigtig og øger tilliden til politisk integritet ved at holde medlemmer af parlamentet ansvarlige.

I kategorien Health & Well Being:
FibriCheck er en gratis digital applikation fra Belgien til smartphones og ure, der registrerer hjertearytmi for at forhindre slagtilfælde.

I kategorien Learning & Education:
Inspirelearn-mobilplatformen fra Malawi er et enkelt, bærbart, offline ogbilligt værktøj, der indeholder grafisk undervisningsindhold og et lydbibliotek på både engelsk og Chichewa, det lokale sprog.

I kategorien Environment & Green Energy:
Peer to Peer Solar Trading leverer et operativsystem i staten Uttar Pradesh til nye markeder for ren energi.

I kategorien Culture & Tourism:
Kathuwaraya.com er en unik platform, der støtter srilankanske forfattere og tilbyder tekster på singalesisk via gratis web- og mobilapps.

I kategorien Smart Settlements & Urbanization:
CREE LifeCycle er en platformen fra Østrig som anvendes i forbindelse med systematisk opførelse af bygninger i stor skala, kombinerer fantastisk design med urban bæredygtighed.

I kategorien Business & Commerce:
Lucinity fra Island er en AML-softwarevirksomhed, der bruger  avancerede AI-systemer til at hjælpe banker med at opdage hvidvaskning af penge og at kende deres kunder mere indgående – for at stoppe finansieringen af alvorlig kriminalitet over hele verden.

I kategorien Inclusion & Empowerment:
Mobility Mojo fra Irland er et digitalt tilgængelighedsevalueringsværktøj. Mobilitet Mojo hjælper arbejdspladser og hoteller med at evaluere, integrere og vise tilgængelighedsfunktioner.

I kategorien Young Innovators:
CocoRemedy er en mobil webbaseret applikation fra Sri Lanka, der giver kokosnøddedyrkere information fra overvågning, der er med til at identificerer sygdomme og skadedyrsangreb i kokosnøddepalmer tidligt.

Læs mere om de 9 vindere her
Om WSA
WSA er en global priskonkurrence, et netværk og en platform for digitale applikationer og innovationer, som skaber stor social effekt. World Summit Awards er en international priskonkurrence, der arbejder for at fremme og anerkende enestående digitale innovationer, der har en stor positive effekt på samfundet. World Summit Awards blev etableret i 2003 inden for rammerne af FNs Verdenstopmøder om informationssamfundet (UN WSIS), og bidrager til indfrielsen af FN´s Verdensmål ved at fremvise og anerkende den positive påvirkning, som lokale digitale projekter og produkter kan have på samfundet. World Summit Awards globale netværk af startups, sociale iværksættere, mentorer, oplægsholdere, eksperter, regeringsledere, akademikere og civilsamfunds organisationer vokser hele tiden, og til dato er mere end 180 lande aktivt involveret.
Siden 2003 er der kåret 677 vinderne, som er udvalgt ud fra mere end 4.000 nomineringer. 11 danske projekter har igennem årene været blandt vinderne af World Summit Awards bl.a. To Good To Go appen, Og i 2017 var Be My Eyes og M-PAYG blandt vinderne. I 2021 var danske WeSolve blandt de 9 vindere af World Summit Awards  i kategorien Young Innovators.
I 2017 blev Sociale Entreprenører i Danmark national ekspert for World Summit Awards. Det indebærer at SED hvert år står for at finde danske digitale innovationer, der bidrager til at indfri verdensmålene, og nominere dem til konkurrencen.

Back To Top