skip to Main Content

The Unlonely Planet – nyt globalt studie af sociale iværksættere

Organisationen Ashoka har verdens verdens største netværk af sociale iværksættere og forandringsagenter – de såkaldte Ashoka Fellows.
Ashoka gennemfører hvert tredje år en undersøgelse for at forstå, hvordan organisationens Fellows er med til at skabe varig social forandring. Denne forskning repræsenterer en af ​​de største undersøgelser af systemforandrende sociale iværksættere globalt.
Blandt de spørgsmål som undersøgelsen tager fat på er bl.a.: Hvordan engagerer Ashoka Fellows enkeltpersoner som forandringsagenter? Hvilke strategier bruger de til at opbygge partnerskaber, der inspirerer både forandringsagenter og løsninger? og – Hvordan ændrer de systemer for at skabe en verden, hvor alle kan få lov til at bidrage og derfor trives?
Undersøgelsen præsenterer de 11 strategier, som Ashoka Fellows bruger til at opbygge et støtte netværk af ​​forandringsskabere.
Af undersøgelsen fremgår det bl.a. at:

  • Ashoka Fellows giver andre muligheder for at bidrage og lede, især unge mennesker (89 % af de adspurgte)
  • De er med til at ændrer offentlig politik (71 %)
  • De tilskynder organisationer til at kopiere deres ideer i andre geografiske sammenhænge (82 %).
  • De sigter mod at påvirke samfundets tankegange og kulturelle normer ved at tilskynde folk til at tænke anderledes (82%).

Undersøgelsen og rapporten The Unlonely Planet: How Ashoka Fellows Accelerate an Everyone a Changemaker World præsenteres ved en online event d. 23. februar 2022 kl. 15.00 GMT (det er kl. 16.00 dansk tid).
Du kan tilmelde dig og læse mere her

 

Back To Top