skip to Main Content

Finalistene til Årets Sosiale Entreprenør i Norge 2022 er fundet 

Prisen til Årets Sociale Entreprenør i Norge uddeles på NHOs årskonference den 12. maj 2022.
De tre finalister i priskonkurrencen har forskellige løsninger og målgrupper, men bidrager alle til at få flere i arbejde.
Årets finalister er @Guttas Campus, Ideelt og Sammen om en Jobb.

Det er 12. gang prisen uddeles, og en af ​​de tre finalister modtager en gavecheck på en halv million norske kroner til videreudvikling af virksomheden. Anden- og tredjepladsen modtager en gavecheck på hver 50.000 kroner. Ferd´s ejer og juryleder Johan H. Andresen fortæller, at juryen har fundet finalisterne ved at vurdere, hvor innovativ løsningen er, om den er skalerbar, og om forretningsmodellen er økonomisk holdbar.

NHOs årlige konference er blandt de mest profilerede konferencer i Norge, og samler hvert år omkring 1.300 erhvervsledere, ledere i den offentlige sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter.

Årets tre finalister arbejder alle aktivt for at modvirke eksklusion:

Guttas Campus tager unge, der er i risiko for at droppe ud på grund af svage karakterer eller andre udfordringer, på en 14-dages sommerlejr. Her mødes drengene med forudsigelighed, klare grænser og omsorg, og de arbejder hårdt både fagligt og mentalt. Bagefter følges drengene op med mentorordninger i 10. klasse og første halvdel af gymnasiet.

Ideelt ansætter “trivsels-værter” med lokal forankring. De startede på Tøyen, hvor bibliotekerne kæmpede med unge, der hang ud og efterspurgte vagtressourcer. Ideelt tænkte nyt og ansatte de unge, der kunne gå rundt på bibliotekerne, som trivselsværter i stedet for vagterne. Eller som de selv siger; de ansætter problemet. Unge får værdifuld erhvervserfaring, og lokalmiljøet forbedres.

Sammen om en jobb arbejder for en bedre integration og et mere mangfoldigt arbejdsliv gennem et succesfuldt mentorprogram. De kobler indvandrere med videregående uddannelser sammen med personer med relevant faglig baggrund og bygger dermed bro til erhvervslivet. Det har ført til, at flere, der står uden for arbejdslivet, kommer i arbejde, og bidrager til en mere meningsfuld hverdag for mange.

Prisuddelingen på NHOs årskonference kan sees live her

Kilde: Ferd Sosiale Entreprenører

Back To Top