skip to Main Content

European Social Economy Awards 2021

European Social Economy Awards 2021 blev uddelt for første gang ved et galashow, som blev afholdt d. 12. oktober i Ljubljana, Slovenien  og online.

European Social Economy Awards er et initiativ fra organisationen Social Economy Europe, som skal være med til at øge synligheden af den sociale økonomi, dens organisationer og iværksættere og de forslag de har til at løse nutidens mest presserende samfundsmæssige, miljømæssige, økonomiske og teknologiske udfordringer.

Ni finalister deltog i EU Social Economy Awards (tre for hver kategori) – og følgende tre projekter blev udvalgt som vindere af en dommerjury:

Needs Map/İhtiyaç Haritası i kategorien Social innovation

Som Energia i kategorien Grøn omstilling

Czechitas i kategorien Digitalisering og kompetencer

Herudover blev der uddelt fire specialpriser til socialøkonomiske ledere, der har været med til at åbne nye veje for europæisk socialøkonomi. Jan Olsson, Alain Coheur, Emmanuel Verny og Joao Leite.
Ud over priserne blev der valgt 7 såkaldte Runners´up fordelt på de tre kategorier.

European Social Economy Awards 2021 prisen er designet af den spanske kunstner og José Antonio Lucas. Prisen repræsenterer en robåd, hvor alle individer, kvinder og mænd med forskellige baggrunde forener deres kræfter for at nå et fælles kollektivt eller samfundsmæssigt mål.

Sponsorer for priskonkurrencen er Murcia -regionen, CAJAMAR Cooperative Bank, VYV Group, ONCE Social Group, Hefame, CEPES og Ministeriet for økonomi og teknologi i Slovenien.

Yderligere initiativer for at øge fokus på socialøkonomi
Ud over de tre vindere og syv runners´up, er der for nylig blevet offentliggjort en TOP 10 liste, med de bedste ansøgninger i den enkelte kategorier. En podcast om de tre vindere er ved at blive produceret og en bog med de over 100 ansøgninger vil udkomme i slutningen af 2021.

Den anden og næste udgave af European Social Economy Awards finder sted i 2023.
Læs mere om European Social Economy Awards 2021 her

Kilde: Social Economy Europe

 

Back To Top