skip to Main Content

The New Social and Impact Economy An International Perspective

The New Social and Impact Economy – An International Perspective er en ny bog af Benjamin Gidon og Anna Domaradzka om den nye og mere sociale økonomi, der er begyndt at udfolde sig efter den økonomiske krise i 2008.

Bogen ser nærmere på  udviklingen af ​​den nye sociale og impact økonomi i ti lande over hele verden og er et forsøg på at  korceptualisere udviklingen efter den økonomiske krise i 2008, som understregede de forskellige faldgrupper der er i det neo-liberale økonomiske system.

Efter krisen er der udviklet nye organisatoriske enheder, som kombinerede sociale og forretningsmæssige mål som en del af deres mission. Med hjælp fra data indsamlet i forbindelse med to internationale forskningsprojekter – ICSEM-projektet og FAB-MOVE-projektet – giver bogen en beskrivelse de kræfter, der der er med til at udvikle ​​den nye socialøkonomi og impact økonomi.

Bogen tager udgangspunkt i de klassiske definitioner af socialøkonomi og fremlægger derefter et koncept for en ny social- og impact økonomibegreb, dens egenskaber og kilder.

Bogen indeholder først 10 kapitler om de 10 lande hvor udviklingen af en ny social- og impact økonomi er beskrevet derefter følger et  komparativt kapitel om internationale organisationer inden for socialøkonomi. Der afsluttes med en samlet analyse af dataene fra kapitlerne om de 10 lande, der danner en typologi af traditioner for socialøkonomi og forbinder dem med de seneste tendenser efter postkapitalisme.

Bogen er rettet mod  akademikere og praktikere inden for den socialøkonomi; mennesker der arbejder med social, økonomisk og velfærdspolitik, sociale iværksættere, CSR-specialister og praktikere.

FAKTA:
Titel: The New Social and Impact Economy – An International Perspective
Forfattere/redaktører: Benjamin Gidron, Anna Domaradzka
Udgivelsesdato: d. 25. maj 2021
Forlag: Springer International Publishing
eBook ISBN: 978-3-030-68295-8
Hardcover ISBN: 978-3-030-68294-1
Series ISSN: 1568-2579
Bogen er på 320 sider og kan købes hos Springer her

 

 

Back To Top