skip to Main Content

Restore SA

Den sydafrikanske sociale i værksætter Danolene Johanessen står bag den socialøkonomiske virksomhed Restore SA, som bruger gamle lagener fra hoteller til at sy skoleuniformer til udsatte børn.

Restore SA er opstået som et initiativ i organisationen Royal kids, som Danolene Johanessen tidligere havde startet sammen med sin mand. Royal kids er en non-profit organisation, som arbejder for at forbedre børns vilkår og velbefindende i fattige lokalsamfund. Royal kids primære formål er at genoprette børns værdighed og se dem trives i vanskelige omstændigheder.

Danolene har selv haft en vanskelig barndom med misbrug og har oplevet at måtte kæmpe med depression og lavt selvværd. Hvilket har givet hende en motivation til at gøre noget for børn i samme situation. Hendes voksne liv har også været fuld af udfordringer i forbindelse med graviditet f.eks. et antal ufrivillige aborter. Så hun har derfor tilbragt meget tid på hospitaler, hvilket udfordrede familiens økonomi. Hun begyndte at reparere, farve og redesigne gammelt tøj og kunne på den måde sørge for at hendes børn havde tøj trods familiens pressede økonomi. Hun indså at der var store muligheder i at genbruge tekstiler.

Gennem Royal kids har Danolene Johanessen hjulpet mere end 189.000 børn fra 500 forskellige sydafrikanske skoler med helt nye skolesko og nylavedelavede uniformer. Uniformer fremstillet af små enheder der klipper, producerer og tilpasser genbrugsmateriale med hjælp fra lokale syersker, som på den måde får et levebrød i kortere eller længere perioder.

Danolene Johanessen brugte ideen til at starte den socialøkonomiske virksomhed Restore SA.

Virksomheden samarbejder med Marriott International Cape Town, som donerer hotellets udtjente lagener til Restore SA, og til dato er der kommet mere end 3.000 skoleuniformer ud af det samarbejde. Restore SA donerer 40 % af sit overskud til Royal Kids, som står for uddelingen af skoleuniformerne.

Danolene Johanessen har fået yderligere finansiering til at udvikle virksomheden, og hun vil gerne udvide med flere samarbejdsprojekter og produkter.
Restore syr f.eks. også mundbind til børn og deres familier i udsatte lokalområder og producerer blomsterskjulere.

Læs mere om Royal kids og Restore SA her

Back To Top