skip to Main Content

New Allies

New Allies: How governments can unlock the potential of social entrepreneurs for the common good er en ny rapport, som sætter fokus på hvordan det fulde potentiale af social innovation kan frigøres, når regeringer engagerer sig og samarbejder med sociale iværksættere, der arbejder på systemisk niveau. Et samarbejde der også bidrager til en sundere, mere bæredygtig og mere retfærdig fremtid for alle kan realiseres.

COVID-19-pandemien og udfordringerne med at indfri FN´s verdensmål inden 2030 undersstreger tydeligt behovet for at udvikle, finansiere og støtte transformerende løsninger til på de udfordringer  vi står over for.

Tilbage i I januar 2020 gik Ashoka og McKinsey sammen med Echoing Green, Schwab Foundation, Skoll Foundation og Co-Impact derfor  sammen med systemiske sociale iværksættere i Catalyst 2030 initiativet, for at producere en rapporten “Embracing Complexity: towards a shared understanding of funding systems change.

New Allies rapporten bygger videre på denne rapport og undersøger, hvordan regeringer kan drage fordel af at samarbejde med sociale iværksættere der arbejder på systemisk niveau, og hvordan de kan støtte dem.

Sociale Iværksættere der arbejder på systemisk niveau arbejder med udgangspunkt i og sammen med mennesker og skaber innovative tilgange til udfordringer. Det kan være et godt supplement til til det overordnede perspektiv som regeringer operere fra.

Samtidig er de sociale iværksættere ikke primært drevet af ønsket om økonomisk fortjeneste, men om at positiv social forandring i verden og innovative løsninger på verdens store udfordringer.

Læs rapporten her

Se også video med Nicolas Schmit, EU-kommissær for beskæftigelse og sociale rettigheder, der fortæller om rapporten og EU´s indsats for sociale iværksættere her

Kilde: Ashoka

Back To Top