skip to Main Content

Rummelig imidt lancere Danmarks første Socialøkonomiske Leverandør Portal

Projekt Rummelig imidt har lanceret en portal, der skal skabe et samlet overblik over registrerede socialøkonomiske virksomheders produkter og services i Region Midtjylland – og socialøkonomiske virksomheder opfordres til at registrere sig på portalen.

Som en del af Rummelig imidt’s indsats for at fremme sociale hensyn i offentlige indkøb/udbud, har projektet udviklet en Socialøkonomisk Leverandør Portal, hvor socialøkonomiske virksomheder kan registrere virksomhedens kerneydelser og på den måde blive mere synlige for offentlige indkøbere.

Det er Rummelig imidts hensigt at give socialøkonomiske virksomheder en digital platform, der bringer socialøkonomiske virksomheder tættere på at blive leverandører til det offentlige. Det er en stor politisk ambition i mange kommuner at bidrage aktivt til at sikre vækst og øge beskæftigelse i virksomheder med et socialt sigte. Dette bliver nu en større realitet, når offentlige indkøbere fremover kan finde lokale socialøkonomiske virksomheders produkter og ydelser på den Socialøkonomiske Leverandør Portal.

Det er et krav at man er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed for at man kan blive optaget på den Socialøkonomiske Leverandør Portal.

Portalen er udviklet i samarbejde med offentlige indkøbere og socialøkonomiske virksomheder, og tager et stort hensyn til de lovmæssige rammer, offentlige indkøbere agerer under. RSV-ordningen stiller sikkerhed om rigtigheden af det sociale ansvar. Det er nødvendigt at lade din virksomhed registrere i RSV-ordningen, hvis du ikke allerede er det, for at kommunerne inden for lovens rammer kan prioritere samhandel med lige netop din virksomhed fremfor andre.

Hvorfor registrere sin socialøkonomiske virksomhed to steder?
Registrerede Socialøkonomiske virksomheder er allerede registreret i Erhvervsstyrelsens register virk.dk. Men det register giver ikke overblik over, hvad din virksomhed kunne levere til en offentlig indkøber eller mulighed for at forstå, hvad den registrerede virksomhed egentlig arbejder med eller producerer.
Det gør den Socialøkonomiske Leverandør Portal derimod, og det er derfor et digitalt butiksvindue for socialøkonomiske virksomheder, der kan fortælle offentlige indkøbere, hvad det er den enkelte virksomhed kan. Det er gratis, nemt og hurtigt at registrere sin virksomhed Socialøkonomiske Leverandør Portal.

Du kan læse mere om den Socialøkonomiske Leverandør Portal og registrere din virksomhed her

For yderligere information kontakt Angelika Marning tlf. 6170 2071 eller e-mail: am@projekterimidt.dk

Læs mere om Registreringsordningen for Socialøkonomiske virksomheder her

Back To Top