skip to Main Content

FoodCloud

FoodCloud er en irsk socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at mindske madspild og uddele måltider til hjemløse.

Iseult Ward, der står bag FoodCloud vandt i 2014 Social Entrepreneurs Ireland award og en investering på 140.000 euro, og har også været udnævnt til en af Time magazine’s “Next Generation Leaders“.

Iseult og Aoibheann fik ideen mens de studerede på Trinity College i Dublin, da de var i færd med at undersøge, hvad der sker med den mad der kasseres fra virksomheder i Irland.
Omkring 1 million tons fødevarer går hvert år til spilde i Irland, stort set uden at nogen har tænkt på, at maden kan komme fattige og hjemløse til gode.

FoodCloud forbinder virksomheder, der har fødevarer i overskud, med velgørende organisationer vha. en app. Iseult Ward har udviklet appen i samarbejde med sin medstifter af FoodCloud Aoibheann O’Brien.
Ved hjælp af appen kan både restauranter og supermarkeder uploade detaljer om de fødevarer, de er villige til at donere.
Lokale velgørende organisationer modtager en meddelelse om donationen og kan derefter afhente fødevarerne og fordele dem til sultne og hjemløse.

FoodCloud

FoodCloud har haft stor succes med ideen og dannede tidligt et nationalt partnerskab med den store supermarkedskæde Tesco, der var en af de første virksomheder, der kom med i ordningen.

FoodCloud har sidenhen udvidet sit system med tre store FoodCloud Hubs i Cork, Galway og Dublin.
FoodCloud Hubs samarbejder med fødevarevirksomheder landsdækkende, der har store mængder af overskydende fødevarer, såsom gårde, producenter og distributører for at kunne administrere ad-hoc og have en regelmæssig levering af overskudsmad på en så effektivt måde som muligt.
I de tre Hubs kan virksomheder aflevere deres overskudsfødevare løbende. i nogen tilfælde  tager FoodCloud selv ud til virksomheder og indsamler en til to gange om ugen.
Den indleverede mad optælles og opmagasineres på sikker vis og sættes ind i FoodCloud Hubs IT registreringssystem.
De 3 Hubs har daglig kontakt til de velgørende organisationer, som de samarbejder med, og her kan de velgørende organisationer bestille de fødevare, de har brug for. Varerne leveres så den efterfølgende dag.
De velgørende organisationer betaler et beløb der dækker omkostninger til transport og oplagring.
Ellers udgøres FoodClouds økonomi af  støtte fra en lang række fonde og offentlige myndigheder.

FOr at tage et skridt i en mere miljørigtig retning begyndte FoodCloud i 2015 et samarbejde med Irlands førende elselskab ESB, som sponsorere en elektrisk bil,  til at fragte fødevarer fra virksomheder ud til velgørende organisationer.

Siden FoodCloud blev lanceret i 2014 er antallet af virksomheder, der er med i ordningen vokset til mere 3700. Der er fordelt end 31.500 tons mad fra de deltagende virksomheder til over 9.500 velgørende organisationer som FoodCloud støtter iIrland og England. Det svarer til mere end 94,5 millioner måltider.
Hvis man ser på FoodClouds miljømæssige impact svarer, det madspild organisationen har forhindret til en CO2 besparelse til omkring 100.000 tons CO2 equivalent. Det svare til den CO2 udledning, som 60,000 direkte fly fra London til New York ville have udledt.
FoodCloud distribuere i starten af 2020 mere end 160.000 måltider om ugen. (Tallet er fra lige før Corona-krisen).

Læs mere om FoodCloud på: foodcloud.ie

Se videointroduktion til FoodCloud her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top