skip to Main Content

Første regeringscertificerede socialøkonomiske virksomheder i Malaysia

Regeringen i Malaysia har indført en certificeringsordning for socialøkonomiske virksomheder og de første 22 virksomheder har netop modtaget Social Enterprise Accreditation (SE.A) – som ordningen hedder.

Den nye nationale certificering anerkender socialøkonomiske virksomheder og giver dem mulighed for at kommunikere deres sociale og miljømæssige impact. SE.A ordningen er udviklet af Ministry of Entrepreneur Development & Cooperatives og en lang række partnere.
Ministeriet har modtaget 202 ansøgninger fra virksomheder der gerne vil certificeres. Ud over de 22 virksomheder som foreløbig er certificeret forventer ministeriet at certificere yderlige 40 virksomheder efter ordningen i 2020.

Regeringen håber at certificeringsordningen kan give socialøkonomiske virksomheder et løft og gøre det muligt for dem at tiltrække talent samt at klare sig bedre ved at stå frem som et etisk valg på et overfyldt marked.

De tre vigtigste kriterier for at opnå akkreditering er:

  • Virksomheden skal have et klart og udtalt socialt eller miljømæssigt formål
  • en betydelig del af virksomhedens ressourcer skal gå til dette mål og
  • virksomheden skal være økonomisk sund (skal tjene mindst 50% af den totale indkomst)

Regeringen udgav allerede i ​​april 2019 Social Enterprise Accreditation Guideline, der er en lavet som en enkel og trinvis playbook, som på en let måde kan tage sociale iværksættere gennem akkrediteringsprocessen. Ud over en dybere gennemgang af kriterierne, kan man i forbindelse med guidelinen også finde en oplistning af de fordele der ved at blive certificeret. Ud over at blive profileret på en national webplatform over certificerede virksomheder er det bl.a. adgang til udviklingsprogrammer og funding.

Kilde: Digital News Asia  og Pioneers Post

 

Back To Top