skip to Main Content

Responsibility100 Index

Responsibility100-indekset, der blev offentliggjort af Tortoise Intelligence d. 14. januar 2020, rangerer FTSE 100-virksomheder efter deres forpligtelse i forhold til at indfri FN´s verdensmål.

FTSE er et aktieindeks bestående af de 100 børsnoterede selskaber på London Stock Exchange med den største markedsværdi. Det nye Responsability100 Index måler også afstanden mellem, hvad FTSE virksomheder siger, og hvad de rent faktisk gør med hensyn til CSR.

Og det er der en åbenbar forskel på. Ca. En tredjedel af FTSE 100 virksomhederne øgede deres CO2 emissioner sidste år, og når det kommer til at give penge til velgørenhed bruger den gennemsnitlige FTSE 100 virksomhed kun 1,39 pund for hver 1000 pund den tjener on charity or community projects. TV virksomheden ITV er den mest generøse blandt virksomhederne, den donere 13,94 for hver 1000 pund den tjener.

Unilever topper listen som det mest ansvarlige selskab generelt – og det til trods for at virksomheden er en af de største udledere af drivhusgasser og producenter af plast på indekset. Virksomheden har reduceret produktionsemissionerne med 18,8% og klarer sig godt på andre centrale faktorer, herunder ligestilling mellem kønnene, ifølge rapporten bag Responsabillity100 Indexet.

Se hele indexet her

 

Back To Top