skip to Main Content

Cottino Social Impact Campus – nyt center for impact undervisning

Cottino Social Impact Campus i Italien er det første center i Europa, som er dedikeret til impactuddannelse. Altså uddannelse for mennesker, der arbejder for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Initiativet blev lanceret med en international konference i Torino d. 15. januar 2020.

Blandt deltagere og keynotespeakers i konferencen var en række personer fra hele verden, som skal hjælpe med at forme centret og dets uddannelsesaktiviteter, som starter i februar 2020. Selv om centret starter i Torino er ambitionen at dække hele Italien og resten af verden.

Missionen for Cottino Social Impact Campus er at styrke fællesskaber, organisationer og enkeltpersoner med nye, stærke faglige kompetencer, som er relevante for at skabe social impact og en fremtid der bæredygtig, inklusiv og fair.

Centret ønsker at organisationer og enkeltpersoner, der allerede arbejder for at skabe en mere bæredygtig og inklusiv fremtid bliver en del af en ny vidensopbygningsindsats, hvor materiale om social impact bliver kernen i en helt ny ramme for transformationskultur. En ramme der rækker langt ud over de faglige uddannelser der er tilgængelige i øjeblikket.
Det skal være en ramme for en transformationskultur, der kan gøre den enkelte i stand til at hans eller hendes evne til at handle på måder som sigter mod at forandre de nuværende referencemodeller – altså skabe forandringer på systemisk niveau.
For at kunne bidrage til at fortolke og skabe en sådan ny systemisk bæredygtighed er der brug for nye værktøjer, for et ny sprog og en nye praksis.
Derfor har Cottino Social Impact Campus også samlet en række eksperter, akademikere, praktikere, forskere, beslutningstagere og forretningsfolk, som deler deres tanker, know-how og ekspertise med kommende deltagere og studerende.

På centrets hjemmeside kan man allerede finde en lang række spændende kurser og undervisningsforløb, hvoraf de fleste udbydes både på italiensk og engelsk.

Blandt medlemmerne af det nye centers Advisorybord kan man i øvrigt finde professor i social entreprenørskab Kai Hockerts fra CBS.

 

Læs mere på: www.cottinosocialimpactcampus.org/en/home-eng

 

 

Back To Top