skip to Main Content

Svensk start-up-stifter starter Europas største impact investing fond

Norrsken Foundation står bag den nye fond på 100 millioner euro, som sigter mod at vise, at impact investeringer kan levere et konkurrencedygtigt afkast.

Udover Norrsken Foundations stifter Niklas Adalberth selv er angel investor David Frykman, Norrsken’s chef for investeringer Tove Larsson og tidligere Morgan Stanley ansat Agate Freimane personerne bag fonden.

Indtil nu har Norrsken allerede fået de første 61 millioner euro i hus og regner med at samle de sidste 31 millioner euro inden april 2020.

Den nye svenske fond vil investerer i virksomheder, der søger at løse verdens største udfordringer, herunder fattigdom, madspild og klimaforandringe.
Det er hensigten at vise at impact investeringer – som traditionelt har betydet at acceptere et lavere afkast økonomisk – faktisk kan levere resultater, der kan sammenlignes med normale investeringer.

Ifølge Klarna stifter Niklas Adalberth er det et mantra blandt investorer, at man ikke kan lave impact investeringer og få konkurrencedygtigt afkast. Med fonden vil han gerne vise at det er forkert. Og hvis fonden lykkedes med sit forehavende, håber Adalberth at man kan imspirere større kapitalejere til at følge trop.

Niklas Adalberth  stiftede i 2016 Norrsken Foundation, der er en svensk altruistisk fond, som støtter og investere i organisationer som har en positiv effekt på samfundet. Fonden driver og har selv domicil i et stort impact co-working space i Stokholm, der huser 350 sociale iværksættere.
Norrsken har for nylig meldt ud at fonden nu starter et lignende co-workingspace i Rwanda’s hovedstad Kigali, og at fonden på sigt gerne vil rulle konceptet ud 25 andre steder verden over.

Læs mere her

Kilde: Sifted

Back To Top