skip to Main Content
Bee-Rent Kåret Som Vinder Af KfW’s Social Entrepreneurship Prize 2019

Bee-Rent kåret som vinder af KfW’s Social Entrepreneurship prize 2019

Den tyske sociale entreprenør Dieter Schimanski har startet virksomheden Bee-Rent for at bevare bier og sikre biavlerprofessionen – og han har succes med sin forretningsmodel.

I løbet af de seneste år har man kunne observere et fald I biodiversiteten, og ikke mindst bi populationen. Det påvirker ikke kun balancen i diverse økosystem, men også biavlsprofessionen. Tyske Dieter Schimanski har udviklet en forretningsmodel, hvor han både kan preservere hans profession og beskytte bierne. Hos Bee-Rent kan virksomheder lease bistader, og få dem passet af professionelle. Virksomheden er sådan en succes, at de har vundet Social Entrepreneuship prize 2019 fra KfW, der er en offentlig tysk udviklingsbank.

Virksomheder kan leje en eller flere bistader fra Dieter Schimanski i en periode på minimum to år, for 1500 kroner om måneden. Bistader bliver herefter personligt afleveret af direktøren, til et sted valgt af virksomheden. Bee-Rent bistader kan nu findes stedet som, hospitalsgrunde, skolegårde og Radio Bremens tag samt hos den tyske udviklings bank KfW i Köln. 10-15 gange om året kommer en biavler fra regionen og holder bistaderne ved lige. Den første honning udvindes efter et år, og hver bikoloni producerer 20-30 kilo.

Det der gør konceptet specielt er, at virksomheder selv må beholde honningen. De kan herefter selv vælge et design. I modsætning til normale biavlere er formålet, ikke at maksimere honningproduktionen, men derimod at styrke og gro bipopulationen. For biavlerne er det nu muligt at forsætte deres levevej, da Bee-Rent tilbyder deres koncept som en franchise, og indtil videre har 25 biavlere i hele Tyskland taget i mod denne mulighed. De tjener et vidst beløb per bistade, og Dieter Schimanski har også indført et system hvor virksomheder opnår en større rabat på bistader, efter købet af deres første.

Man kan læse mere om virksomheden i denne artikel på engelsk: Klik her!
Hvis man vil vide mere og er stærk til tysk, kan besøge Bee-Rents egen hjemmeside: www.bee-rent.de
Se også video om Bee-Rent her

 

Back To Top