skip to Main Content

Women-led Social Enterprises – A European Study

Empow’Her har mellem januar og september i år, med støtte fra Prairial Foundation tilvejebragt en rapport der sætter fokus på kvindelige ledere og iværksættere i socialøkonomiske virksomheder i Europa.

Selvom kvinder repræsenterer 52% af Europas befolkning, så er de kun 1/3 af entreprenørerne. Der har dog ikke på samme måde eksisteret data omkring kvindelige sociale entreprenører, så det er denne mangel på viden, der ligger til grundlag for rapporten. Forfatterne undersøger derfor alt fra motivation, impact, forhindringer og hvad for politikker de tænker kan være gavnlige for branchen, for at kvinderne selv kan udnytte deres fulde potentiale.

Denne rapport kortlægger dermed kvinder indenfor socialøkonomi I Europa, hvordan man kan støtte dem og ikke mindst hvad for læring man kan tage med. Den bygger også på eksisterende litteratur omkring det at skabe en mere inkluderende sektor på tværs af køn. Denne holistiske tilgang er tænkt til både at fokuserer på barrierer for kvinder, samt socialøkonomi som økosystem. Rapporten slutter af med konkrete bud og fokuspunkter, man kan arbejde med, hvis man vil øge kvinders deltagelse i socialøkonomien. Dette både nationalt og på Europæisk niveau.

Man kan læse rapporten her

 

Back To Top