skip to Main Content

The Social Innovation Tournament 2019

Finalen af Social Innovation Tournament blev afholdt d. 24 oktober 2019 i Dublin. Vinder af konkurrencen blev vundet af den franske virksomhed HeHop, der har udviklet en app, som kan være med til at mindske vold i hjemmet.

Den nye app vil forsøge at bryde voldsspiralen ved at indsamle de juridiske beviser, der er vigtige for at tackle overgreb i private hjem. Mindre end 10% af af de overgreb der finder sted i private hjem føre til en formel anklage, da ofrene for overgrebene er bange, at man ikke vil tro på dem, når de ikke har bevismateriale.

Social Innovation Tournament afholdes i år for ottende gang. Konkurrencen, der er arrangeret af European Investment Bank Institute, anerkender og støtter de bedste sociale entreprenører i Europa.

Turneringen afholdes hvert år et forskelligt sted i Europa, og har til formål at sponsorere sociale entreprenører der arbejder for at skabe positive sociale, etiske eller miljømæssige forandringer. Juryen består både af medlemmer af fra den akademiske verden og forretningslivet.

Deltagerne har mulighed for at vinde op mod 50.000 euro i to kategorier. Der er både en generel kategori der dystes i, men hvert år er der også en ny special kategori, som i år omhandler bæredygtigt forbrug og produktion, inklusiv cirkulær økonomi.
I den generelle kategori er projekter typisk omhandlende emner som arbejdsløshed, marginalisering, uddannelse, sanitet og sundhed. Deltagere prøver at forbedre disse punkter ved, at bruge nye teknologier, systemer og processer.

I år var danske Jessica Buhl-Nielsen og hendes projekt Wholi finalister. Wholi producerer fødevarer med insektmel i, bla. forskellige proteinbarer og snacks. Man kan se mere i deres webshop her

 

Den samlede vinderliste for Social Innovation Tournament 2019 kan ses herunder:

Førstepris i den generellekategori: HeHop (Frankrig)

Andenpris i den gennerelle kategori: Jelly Drops (England)

Førstepris i special kategorien: Falza Gilda (Turkiet)

Andenpris i special kategorien: Zouri Shoes (Portugal)

Her ud over vandt Positive CV (Finland) og Zouri shoes (Portugal) gratis rådgivning fra subsequent EY Transaction Advisory Services i Bruxelles.

Læs mere om The Social Innovation Tournament her

Kilde: Masonry

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top