skip to Main Content

Capitalism in Crisis

Capitalism in Crisis? Transforming our economy for people and planet er en ny rapport fra Social Enterprise UK lavet i samarbejder med Santander. Det er den 12 rapport om status for socialøkonomiske virksomheder i Storbritannien. En rapport der udgives hvert andet år.

Som der lægges op til i titlen på rapporten, så tager rapporten et opgør med den klassiske kapitalisme. Det gør den ved, at indsamle data fra over 1000 respondenter fra socialøkonomiske virksomheder. Denne data bliver så holdt op mod tilsvarende parametre fra traditionelle virksomheder, og der tegner sig hurtigt et mønster, nemlig at socialøkonomiske virksomheder ser ud til at klare sig bedre.

De økonomiske parametre som de socialøkonomiske virksomheder klarer sig bedre på tæller fx omsætning, innovation og andel af forretninger der generer en profit. På den sociale side har socialøkonomiske virksomheder også markant flere kvinder og minoriteter i lederstillinger, de ansætter flere marginaliserede mennesker og de tilbyder i højere grad en retfærdig løn. Miljø har også et større fokus, og de socialøkonomiske virksomheder har også bedre miljøstrategier, fokus samt krav til deres leverandører.

Rapporten er gennemarbejdet og indeholder blandt andet cases, modeller og grafer, som gør den store mængde data let overskuelig for læseren. Endvidere er det let at finde de vigtigste nøgletal.

Som formanden for Social Enterprise UK, Lord Victor Adebowale siger, så har de skulle forklare de sidste 12 år hvad en socialøkonomisk virksomhed er, og han håber at folk indenfor de næste 12 år for øjnene op for hvad en socialøkonomisk virksomhed er, og hvorfor det er fremtidens forretningsform.

Man kan læse og downloade hele rapporten her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top