skip to Main Content

The Other Bar

The Other Bar er en ny chokoladebar designet til at bekæmpe global fattigdom og støttet af FN.

Et begrænset oplag på 20.000 pakker er i butikker fra d. 14. oktober, og fungerer som et eksperiment for skaberen, hollandske Guido van Staveren. Formålet er at hans virksomhed, FairChain Foundation, i samarbejde med FN’s udviklingsprogram, skal udarbejde måder at nedbringe global ulighed, og øge livskvaliteten for fattige i verden. Van Staveren erkender at Fairtrade initiativet allerede gør en forskel på dette punkt, men at det ikke er nok til at bønderne tjener nok til at opnå en retfærdig leveløn.

Når man køber chokoladebaren kan man inde i pakken scanne en kode for at donere en blockchain-token til landmændene i Ecuador, der producerede kakaoen, hvoraf der skal bruges fire tokens for at kunne finansiere et nyt kakaotræ. Man kan ellers bruge den til at få rabat på den næste chokoladestang, man køber, og på den måde være med til at skabe mere forretning for landmændene.
Måden som FairChain gør op med mistilliden vedrørende om ens støtte i virkeligheden går til de rigtige, er ved at benytte blockchain teknologi. På denne måde kan den enkelte forbruger nemt spore deres impact, så der er bevis for at pengene går til de tiltænkte.

Det der gør The Other Bar helt unik er, at de bruger deres marketings budget på at finansiere deres tokens. Håbet er at bevise, at man godt kan have en forretningsmodel hvor et bevis på impact skaber kundeloyalitet, og penge geninvesteret i forbrugeren bliver omdannet til impact. På denne måde håber de at gøre traditionel marketing overflødig, hvor man bruger stjerner som Kim Kardashian til promotion, ifølge van Staveren. Som han selv siger, så bliver der brugt $800 milliarder dollars på marketing om året i verden, men det koster kun $170 milliarder dollars at gøre en ende på global fattigdom.

Man kan læse mere om The Other Bar på: www.theother.bar

Photo: from The Other Bar´s webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top