skip to Main Content

Social Enterprises and their Ecosystems in Europe 2018-2019

Social Enterprises and their Ecosystems in Europe er en større rapportsamling som EU-kommissionen udgiver hvert fjerde år med en oversigt, der beskriver økosystemet for socialøkonomiske virksomheder i alle de enkelte medlemslandene.

Rapporten udkom sidste gang i 2014/15, og i løbet af 2018/19 er der løbende udgivet rapporter fra de enkelte lande, senest er bl.a. Danmark og Bulgarien føjet til samlingen, og nu er der næsten rapporter fra alle de europæiske lande.

Det er det mest omfattende værk om socialøkonomiske virksomheder i Europa, og bliver kontinuerligt opdateret. På denne måde kan man i EU bedre monitorer muligheder, barrierer og udvikling, og på den måde udbrede socialt entreprenørskab. På sigt skal der også laves en fælles rapport for EU, der i højere grad vil fokusere på det overordnede billede. Dette er bla. Impact, betydning og relevans for det overordnede samfund. Formålet er at skabe udvikling indenfor feltet ved at kulegrave alle underliggende faktorer, og på den måde bedre kunne ændre nogle af de begrænsende faktorer iværksættere kæmper med.
I løbet af januar 2020 kommer en samlende rapport på baggrund af de 35 lande der er med i projektet.

Man kan se rapporterne fra de fleste af de 28 medlemslande inklusive Danmark på linket her

Forfattere på den danske rapport er professor Lars Hulgård og Lisa Chodorcoff fra RUC.
Rapporten fra Danmark kan læses her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top