skip to Main Content

Impactr – platform der fremmer bæredygtighed

Impactr er en international platform, som ønsker at forbinde alle i et globalt netværk for bæredygtighed.

Impactr blev lancerede d. 3. september 2019, og allerede fra oktober kan man hente deres beta-app. Appen er skabt af et internationalt team, med Johannah Maher fra København I front. I teamet bag finder man også Thomas Bisballe, tidligere startup rådgiver i Københavns Kommune – bl.a. for socialøkonomiske virksomheder.

Der er tale om en digital app designet som en hybrid mellem et socialt medienetværk og portal, der forbinder mennesker med gode bæredygtige løsninger.

Impactr´s netværk af brugergenererede løsninger kommer til at, som holdes relevante, da de er baseret på brugernes præferencer. Løsningerne spænder fra produkter, tjenester, projekter, sager, events og andre muligheder, der på en autentisk måde adresserer udfordringer som klimahandling, plastikaffald og ligestilling samt ting som bæredygtig fødevarer og mode.
Impactr´s ekspertfællesskab, der er ledet af forskere inden for bæredygtighed, akademikere, praktikere og mennesker fra industri og forretningslivet, vil hjælpe fællesskabet omkring platformen med at tage de mest bæredygtige valg, som de kan stole på, let og hurtigt.

Ved at forbinde alle i et globalt netværk for bæredygtighed håber Impactr at fremskynde bæredygtig vækst og skabe en større kollektiv impact.

Impactr vil gerne gøre bæredygtighed til ”the new normal”. Hvis det skal ske, i en skala der kan gøre bæredygtighed mainstream, har verden brug for mest bæredygtige forretningsmodeller – forretningsmodeller, der er tilpasset vor tids etiske, sociale og miljømæssige prioriteringer.

Mange kræver mulighed for at tage bæredygtige valg, men de ved ikke, hvor de kan finde dem, eller hvilke man kan stole på. Og selvom der findes bæredygtige løsninger, så bliver de ikke skalereret eller forbindes ikke med markedets efterspørgsel, fordi industrien i det store hele er fragmenteret og ikke i øjeblikket optimeret til en bæredygtig omstilling i stor skala.
På trods af en højere social og miljømæssig bevidsthed ved de fleste ikke, hvor de skal starte, eller hvordan man nøjagtigt søger efter, finder og vurderer bæredygtige valg og muligheder eller hvordan man kan skabe en målbar effekt.
Generelt er der en begrænset forståelse af, hvad bæredygtighed faktisk er, og på global plan går det derfor langsomt med at indfri FN’sverdensmål.

Impactr vil hjælpe med at skalere bæredygtige løsninger og flytte dem fra at være en niche til blive almindelige på markedet. Det vil Impactr gøre ved at forbinde alle interessenter i det økosystemet for bæredygtighed, fra forskning til innovation til forretning, og udvide det til, så det kan nå ud til samfundet som helhed.

Med FN´s verdensmål som ramme vil Impactr være et forum for udveksling og efterforskning samt for verificering af bæredygtige initiativer.
Alt sammen for at fremskynde realiseringen af verdens vigtigste ”to-do-liste” FN’s 2030-dagsorden.

Læs mere om Impactr på: www.impactrs.global

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top