skip to Main Content

Australske velgørende organisationer starter egen fundraisingorganisation

Fire store australske velgørende organisationer er gået sammen om at skabe en not-for-profit  fundraising organization, som skal være med til at sørge for en bæredygtig strøm af fondsmidler til de fire organisationer.

Bag den nye fundraisingorganisation, der er det første af sin art i verden, står organisationerne australske organisationer CanTeen, Starlight Children’s Foundation, National Breast Cancer Foundation (NBCF) og UNICEF Australia.
Organisationen, der har fået navnet Rippling, skal efter de fire organisationers udsagn levere gennemsigtig og omkostningseffektiv fundraising.

Ifølge direktør for Starlight, Louise Baxter,  har velgørende organisationer enten en intern fundraiser, som godt nok har indgående kendskab til organisationen, men som kan have svært ved at fundraise i større skala, fordi der kun fundraises for en organisation. Eller også har organisationerne en ekstern fundraiser, der måske fundraiser for flere organisationer men mangler den indgående ekspertise. Med Rippling får de fire organisationer begge dele samtidig med at Rippling også selv er en velgørende organisation, der reflekterer de fire organisationers værdisæt.

For  eksempel vil Rippling ansætte mennesker, fra de grupper af udsatte som de fire organisationer arbejder med at støtte.

Ripplings bestyrelse har et medlem fra hver af de fire velgørende organisationer samt uafhængige medlemmer.

Louise Baxter er sikker på at den styrke der ligger i at være flere organisationer bag Rippling betyder at det er muligt at samle flere erfaringer med best practice ligesom det også bliver muligt at prøve nye metoder og måder at af fundraise på.

Hun forventer også at de fire organisationer kan prøve at fundraise sammen på et tidspunkt i fremtiden.

De fire organisationer har givet sig sig selv tre år for at bevise, at modellen er effektiv, før den blev åbnet for andre organisationer.

Læs mere her

Kilde: ProBono Australia

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top