skip to Main Content

Her er de tre nominerede til Den Socialøkonomiske Kommunepris 2019 

Tre jydske kommuner udgør feltet af nominerede til Den Socialøkonomiske Kommunepris 2019.

Aalborg – for at have taget en række nytænkende initiativer på tværs af kommunen og i stærke partnerskaber med det private erhvervsliv, der sætter fokus på socialøkonomi og skaber arbejdspladser til folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Kolding – er gået fra at have en strategi til at udvikle en socialøkonomisk politik, der gør det lettere at agere socialøkonomisk i kommunen. De har skabt en politisk forankring i hele Byrådet og indtænker socialøkonomi på tværs af politiske udvalg og forvaltninger.

Silkeborg – har gennem en årrække været rollemodel på det socialøkonomiske område til inspiration for andre kommuner og er det fortsat. De fastholder deres ambitiøse strategi om bl.a. én indgang til råd og vejledning og har fortsat to fuldtidsstillinger på SØV-området, der sikrer en kontinuerlig indsats på området.

Prisen uddeles for femte gang i år til den kommune, der med succes har prioriteret socialøkonomisk virksomhed lokalt. Den overrækkes på Bornholms Folkemødet, fredag den 14. juni kl. 17.00 i Det Socialøkonomiske Telt (Kæmpestranden, J20).

Baggrund

Prisen er udformet af kunstner, Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra Grennessmindes smedeværksted.

Det er nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden – der er gået sammen for at prise det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle. Alle tre virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker på ’kanten af arbejdsmarkedet’.

Den Socialøkonomiske Kommunepris sætter fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og samarbejdsstrukturer, der fremmer socialøkonomi.

Kriterier for nominerede kommuner

·         Udvist evne til at involvere og samarbejde med lokalsamfundet

·         Etableret gode lokale rammevilkår for socialøkonomiske virksomheder

·         Arbejdet sammen om socialøkonomi på tværs af kommunen

·         Udvist mod til at eksperimentere og nytænke socialøkonomi i en lokal kontekst

For mere information vedrørende prisen, kontakt: Maria Pagels, Grennessminde: 60 22 69 70

 

FOTO: Fra prisoverrækkelsen i 2018 – hvor Slagelse Kommune modtog Den Socialøkonomiske Kommune Pris.

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top