skip to Main Content

Big little brush

Big little brush er en socialøkonomisk virksomhed i Australien som sælger bæredygtige tandbørster, og burger overskuddet til at finansiere sundhedsprogrammer i fjerntliggende lokalsamfund med oprindelige beboere (Aborigines).

Medstifter af virksomheden, Joel Hanna, fik ideen til virksomheden for få år siden, da hun havde problemer med en visdomstand. Det der startede med en lille smerte endte med en voldsom tandpine. Og til sidst vidste Joel at det var på tide at opsøge en tandlæge og få tanden behandlet eller trukket ud.

Det gik op for Joel at hun var heldig, fordi hun bor i et storbyområde i en udviklet nation, hvilket betyder, at hun har adgang til høj kvalitet af tandpleje der er til at betale. Resultatet af hendes tandproblemer kunne være gået helt anderledes, hvis hun havde boet i et udviklingsland eller bare i fjerntliggende lokalområder af Australien. I disse områder er der stort set ikke er adgang til tandpleje eller den kan være meget dyr – så dyr at mange ikke betragter, det som en mulighed at gå til tandlæge. Her kunne en ubehandlet tandpine i værste fald have udviklet sig til sygdomme, der hvis de ikke behandles kan udvikle sig til at være dødelige.

Samtidig så Joel at alle køber tandbørster, der for størstedelens vedkommende ender på lodsepladsen, hvor den er 600 år om at nedbrydes. I stedet for at købe tandbørster af plastik af de og være med til at finansiere de meget store virksomhede, der i dag har det meste af markedet for mundhygiejneprodukter, kunne man i stedet både hjælpe sine medmennesker og samtidig få en smuk og bæredygtig tandbørste.
Og det er ideen bag big little brush.

Virksomheden sælger smukke, bæredygtige bambus tandbørster, og anvender overskuddet til at finansiere sundheds- og hygiejneuddannelse og projekter i fjerntliggende fattige lokalsamfund i Australien. Ideen er at man med en smule uddannelse og nogle få ressourcer kan forebygge at tandproblemer i de fjerntliggende, fattige lokalsamfund, før de nogensinde opstår.

Big little brush lægger stor vægt på at producere alle dens produkter så bæredygtigt som muligt og har derfor valgt bambus som det primære materiale.
En tandbørste fra Big little brush nedbrydes i løbet af et år , efter at den er kasseret, hvor det som tidligere nævnt tager 600 år for en plastiktandbørste.

Big little brush sælger tandbørsterne via deres hjemmeside hvor man kan få dem i pakker med fire børster, hvilket rækker til ca. et år.

Læs mere på https://biglittlebrush.org

 

Photos: from big little brush webpage

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top