skip to Main Content

17 millioner pund til skotske socialøkonomiske virksomheder

Den skotske socialøkonomiske sektor har fået en boost på 17 millioner pund (146 millioner kroner), der gennem en ny fond skal tilbydes organisationer og socialøkonomiske virksomheder som billige og fleksible lån.

Den nye fond Scottish Social Growth Fund skal hjælpe socialøkonomiske virksomheder, der arbejder med at skabe jobs og beskytte miljøet. De kan gennem den nye ordning få billige og fleksible lån mellem 100.000 og 1,7, millioner pund.

Den skotske indenrigsminister, Aileen Campbell, lancerede den nye fond i starten af maj, og hun fortalte ved same lejlighed at socialøkonomiske virksomheder spiller en vigtig rolle i den skotske økonomi og har en positiv indvirkning på samfundet. De bidrager med 2 milliarder kroner til økonomien hvert år og beskæftiger mere end 80.000 mennesker. Der for arbejder den skotske regering, ifølge Cambell, også aktivt for at denne sektor skal vokse.

Scottish Social Growth Fund er en vigtig del af den skotske regerings tiårige strategi for socialøkonomiske virksomheder, en strategi der skal fremme en iværksætter tankegang i Skotlands tredje sektor for på den måde at bidrage til at tackle nogle af de hårdeste udfordringer, som Skotland står over for.

Den skotske regering har investeret 8 millioner pund i fonden med yderligere 1 million fra University of Edinburgh og et løfte fra Big Society Capital på 8 millioner pund.

Siden 2008 har den skotske regering i samarbejde med Social Investment Scotland bidraget med at skaffe mere end 30 millioner pund til at hjælpe tredjesektor organisationer og socialøkonomiske virksomheder med at skalere og vokse.

Kilde: Third Force News

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top