skip to Main Content

WildHearts

WildHearts er en socialøkonomisk virksomhed i Glasgow i Skotland, som sælger kontorartikler og services omkring dokumenthåndtering til store virksomheder. Overskuddet bruger WildHearts til at tilbyde iværksætterundervisning og mikro-finansiering i Storbritannien og resten af verden.

WildHearts bygger på en simpel forretnings ide – ”social innovation og social forandring kan skabes gennem en papirklips”.

Mick Jackson, der står bag WildHearts, fik ideen til virksomheden i 2006, da han selv var ansat som leder i en virksomhed. Her havde han set, at mange store virksomheder køber for milliarder af kr. såkaldte ”usynlige” varer som f.eks. papirklips, kuglepenne, toner til printere, papir, uniformer, møbler etc.. Samtidig er virksomhederne ofte mere eller mindre ligeglade med, hvor de får varerne fra.
Mick Jackson spurgte derfor sine forretningskontakter: ”Hvis jeg kan skaffe tilbyde disse produkter til en konkurrencedygtig pris, hvor servicen er i orden og hvor 100% af overskuddet vil gå til at skabe sociale forandringer i Skotland og resten af verden, vil I så købe fra min virksomhed?”. Svaret, som han fik, var et rungende JA.
Det blev startskuddet til og har siden været fundamentet for WildHearts, der i dag har nogen af verdens største virksomheder som kunder.

WildHearts er en af Storbritanniens førende B2B virksomheder i forhold til at skabe social effekt. Virksomheden gør det muligt for sine store kunder som f.eks. Johnson & Johnson, Zürich, Delloitte, Amey og Serco – at skabe positiv social effekt, simpelthen ved at indkøbe deres kontorartikler og andre services hos WildHearts.

WildHearts Office tilbyder mere end 35.000 produkter til konkurrencedygtige priser og har samtidig en god kundeservice.

Udover kontorartikler tilbyder WildHearts også møbler og interiør, printerservices, arbejdstøj, dataarkivering og dokumenthåndtering (fra transport af dokumenter til opbevaring og merkulering).
Med sine mange produkter og services giver WildHearts virksomheder mulighed for at foretage deres indkøb af kontorartikler og kontorservices hos en udbyder. Det er med til at gøre det enkelt og besparende for virksomhederne.
Alle indtægter er med til at finansierer arbejdet i WildHearts Foundation, der er en registreret velgørende organisation. (Registered Charity SC037072).
Fonden arbejder målrettet med at bekæmpe økonomisk ulighed og hjælpe udsatte i Storbritannien og i resten af verden.

Grundlæggende tror WildHearts på, at man ved at støtte den kreativitet, som mange mennesker har, kan sætte dem i stand til at klare sig selv og blive mere modstandsdygtige i forhold til de udfordringer, de står overfor. Den ide afspejler sig i alle fondens sociale initiativer lige fra at hjælpe kvindelige iværksættere i Malawi, der har det svært til at styrke unge mennesker ramt af social immobilitet i Storbritannien.
WildHeart støtter disse mennesker gennem forskellige former for mikro-investeringer, så de får chancen for at blive iværksættere og starte deres egen lille virksomhed, der kan gøre dem selvforsørgende.

WildHearts forsøger f.eks. at bekæmpe ulighed mellem kønnene, der er et stort problem globalt, gennem deres StartHer Strategy. WildHearts ‘StartHer’ Strategy støtter kvinder og piger i udviklingslandene gennem tre initiative: Ivæksætteri, uddannelse og sundhed.
Først og fremmest giver WildHearts dem adgang til finansiering. 75% af kvinder i verden har ikke adgang til nogen form for finansiering. Der er i virkeligheden tale om en kønsdiskrimination uden sidestykke. Så her gør WIldHearts´ mikro-investeringer en kæmpe forskel. Dernæst giver WildHearts´ uddannelses program kvinderne og piger adgang til værktøjer og den læring, de har brug for.
Endelig sørger WildHearts sundhedsprogram for, at pigerne får adgang til menstruationsprodukter og undervisning i brugen af dem, så pigerne ikke forlader skolen pga. Problemer og skam omkring menstruation, hvilket er et generelt problem i mange udviklingslande.

Micro-Tyco

For at understøtte iværksætteri og iværksættertankegang har WildHearts udviklet Micro-Tyco programmet.
Micro-Tyco et månedslangt iværksætteruddannelsesprogram, der gør det muligt for deltagerne at praktisere og øve sig i at drive en forretning på et helt grundlæggende niveau og i et sikkert ‘mikro’ miljø.
Hold fra skoler, universiteter og virksomheder får udleveret et pund i startkapital og får så en måned til at få den til at vokse til så mange penge som muligt.
Micro-Tyco programmet er med til at frigøre deltagernes latente talenter, samt at fremme iværksættertænkning, ressourcefærdighed og teamwork.
Deltagerne i programmet undervises også i grundlæggende forretningsfærdigheder af verdensklasse Micro-Tyco mentorer, som Josh Bayliss, direktør i Virgin Group og Thérèse Rein, entreprenør og tidligere First Lady i Australia. De får samtidig adgang til ‘Micro-Tyco Method’ en eBook med vejledning i iværksætteri.

En af de mere kreative ideer som Mick Jackson har mødt, var en dreng som vekslede sit ene pund til 100 en shilling stykker, hvorefter han fik den lokale præst til at velsigne dem. De velsignede en shilling stykker solgte han så til 1 pund stykket og fik dermed sin ene pund til at blive til 100 pund.

For at anerkende deltagerne for deres iværksætterkvalitet har WildHearts oprettet “Micro-Tyco Excellence Award”, i samarbejde med The Social Innovation Lab på Babson College, verdens førende skole for iværksætteri.
Micro-Tycos har også mulighed for at udvide deres netværk yderligere på Future Talent Forums, Micro-Tyco Master Classes og WildHearts GEL Summits.

Alle de penge, der skabes af Micro-Tyco deltagere, investere af WildHearts i mikrolån til fattige iværksættere i udviklingslandene. Deltagerne i programmet oplever på den måde at blive iværksætter for selv at kunne finansiere en anden iværksætter, der har brug for det.
Ved på den måde at knytte forretningspraksis sammen med social effekt, har Micro-Tyco programmet også til formål at inspirere de nye og kommende ledere, som vores verden har brug for og fortjener.

WildHearts kører Micro-Tyco programmet gratis for både skoler, gymnasier, universiteter, lokalsamfundsgrupper.

I forhold til virksomheder har Micro-Tyco vist sig at være succesfuld til at identificere og udvikle talent, og det bruges nu af verdens førende virksomheder, som f.eks. Deloitte, Johnson og Johnson og Barclays, som led i deres rekruttering og medarbejderudviklingsstrategier.

WildHearts Impact

WildHearts har siden starten i 2006 skabt store positive sociale forandringer gennem sit arbejde.
– 45.000 mennesker i 25 lande verden over har deltaget i Micro-Tyco programmet.
– Der er skabt positive livsforandringer for 300.000 mennesker
– Der er investeret 7 millioner pund i positive sociale forandringer.

Læs mere om virksomhedens impact her

Herudover arbejder WildHearts også indgående med FN´s verdensmål og adresserer helt konkret ca. halvdelen af målene.
Man kan se en nærmere beskrivelse af WildHearts arbejde med FN´s verdensmål her

Læs mere om WildHearts på: www.wildheartsgroup.com

Se interview med WildHearts grundlægger Mick Jackson fra TEDx i Glasgow 2016 her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top