skip to Main Content

Ny rapport – Impact Strategies – How Investors Drive Social Impact

Drive Social Impact
“Impact Strategies – How Investors Drive Social Impact” er en ny rapport fra European Venture Philanthropy Association (EVPA), der ser nærmere på karakteristika for investorer, der investerer for at skabe social effekt.

Rapporten undersøger forskellige typer af kapitaludbydere og kombinationen af deres mål for sociale investeringer, forventninger om finansielle afkast og risikovillighed i forhold til at skabe reel social effekt.

Den er dermed et vigtigt input i diskussionen omkring sociale investeringer, og de tilgange som social investorer har.Rapporten identificerer to hovedtilgange til sociale investeringer: “Investering for at opnå social effekt” og “Investering med social effekt” – begge har til formål at skabe social effekt men har et forskelligt tankesæt. Ved at differentiere dem gør man også begge tilgange mere gennemsigtige i forhold til hensigter, bedre justering af aktionærerne, forvaltning af forventningerne til investorer samt at skabe den rigtige ramme for samarbejde med andre typer af kapitaludbydere.
Begge strategier kan derfor være meget værdifulde, og kan eksisterer ved siden af hinanden og støtte sociale innovationer (socialøkonomiske virksomheder) på forskellige stadier af deres udvikling.

Forskningen bag rapporten støttes af en række praktiske cases fra erfarne praktikere og beskriver detaljeret karakteristika hos investorer, som investere for at opnå social effekt. Det er dels beskrivelse af den effekt de søger at opnå, det finansielle afkast de sigter efter samt den økonomiske risiko, de er villige til at tage.

Om EVPA
European Venture Philanthropy Association (EVPA)

EVPA er samling af organisationer, der deler samme vision og et fælles mål: At skabe positiv samfundsmæssig effekt gennem venture filantropi.
EVPA arbejder aktivt for at udforme fremtidens venture filantropi og sociale investeringer

Læs mere om EVPA på: evpa.eu.com

Rapporten kan downloades her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top