skip to Main Content

Yepti: Styrker kreativitet, reducerer forbrug og bygger broer igennem deling

Yepti er en ny relelancheret deleøkonomisk platform, hvis mål er at sørge for at har råd til ting og udstyr af høj kvalitet.

Yepti forsøger at være en del af løsningen af de økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer som vi står overfor i Danmark og globalt.

Overforbrug er en af de mest kritiske og mest presserende faktorer hvad angår løsning af de miljømæssige udfordringer vores verden står over for.

Vi bliver nødt til at reducere vores forbrug af ressourcer for at beskytte den verden vi alle deler. Alt hvad vi køber har en høj miljømæssig produktionsomkostning og ligeledes en betydelig økonomisk omkostning for forbrugerne.
Det på trods, har vi brug for mange ting i vores liv – både privat, professionelt og til projekter.

En musiker spørger måske sig selv: “Har jeg brug for denne forstærker til mit næste gig?” En fotograf: “Har jeg brug for en bedre portrætlinse til det næste bryllup? Eller du spørger måske dig selv: “Har jeg brug for en sandpudser til at slibe dit køkkenbord?” Svaret på disse spørgsmål kan ofte være ja – men med dette svar følger omkostninger både miljømæssige og økonomiske. Hvad vi har brug for er en måde hvordan vi kan reducere disse omkostninger uden at gå på kompromis med vores behov.

Løsningen på dette bliver tydelig når vi stiller os selv spørgsmålet: “Har jeg brug for at eje denne ting?” Svaret på dette spørgsmål er ofte “nej”. Til trods for at vi deler den verden vi lever i har de færreste af os anerkendt det faktum at vi også bliver nødt til at dele dens ressourcer for at bevare den – vi føler os stadig drevet til at eje – til at konsumere.
Yepti er en deleøkonomisk platform som som fjerner elementet af ejerskab. At dele ting af høj kvalitet gør det mere tilgængeligt og økonomisk overskueligt at reducere ens miljømæssige fodaftryk vi at minimere ens forbrug.
De er os med de fleste ressourcer har det største ansvar for at gå forrest i denne udvikling.

Der indtil videre har været adskillige ting der var til hindring for at folk kunne gå all-in på deleøkonomi. Først og fremmest er der spørgsmålet omkring kvalitet. Der kan være den opfattelse af ting der bliver lejet eller delt er ting der er slidte, gamle eller af ringere kvalitet.
Yepti udøver en stram kvalitetskontrol og varer der ikke lever op til denne er et no-go.

En anden udfordring er tillid og sikkerhed – “Kan jeg stole på at denne fremmede person ikke stjæler mit dyre DSLR kamera?”

Yepti benytter et hurtigt og sikkert identitetsverifikations-system, Veriff. På den måde er vores Yeptis sikret at alle på platformen er hvem de giver sig ud for at være.
Og hvad sker der hvis du udlåner dine dyre ting og de går i stykker? Dette dækker Yepti også – alle ting på Yepti er dækket af vores forsikring op til 100.000 kr.

Til trods for at Yeptis vision er et økonomisk system hvor alt bliver delt, har vi valgt at starte med at fokusere på 3 hovedkategorier: “Fotografi & film”, “Musik og lys” og “Værktøj”. Yepti har valgt disse kategorier eftersom disse produkter er relativt dyre og desuden har de en brugsfrekvens der er relativ lav.

Med Yepti kan du højne dine kreative muligheder ved at få let adgang til udstyr som du normalt ikke ville have råd til, eller tjene lidt ekstra penge ved at dele dit udstyr med andre.

Yepti kommer ikke til at redde verden selv – men som andre deleøkonomiske platforme er den et skridt i den rigtige retning – en retning hvor man i fællesskab redefinere forbrug og ejerskab.

Besøg Yepti på: www.yepti.dk

 

Yderligere spørgsmål til vedr. Yepti kan rettes til Michael J. Yule Michael@yepti.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top