skip to Main Content

Oxford Universitet starter support program for socialøkonomiske virksomheder

Oxford Universitet vil gerne øge den påvirkning, som universitetets akademiske forskning har på verden og lancerer derfor et program, som skal støtte socialøkonomiske virksomheder.

Programmet skal støtte socialøkonomiske virksomheder, som sigter mod at skabe positiv forandring for samfund og miljø samtidig med at de laver overskud, og det ligger under universitetets innovations afdeling – Oxford University Innovation (OUI).

Ifølge Mark Mann, der er leder for leder for humaniora og samfundsvidenskab ved OUI har universitetet 25 nye virksomheder i sin pipeline. En af dem kører et online spil som underviser sundhedspersonale i, hvordan man kan reducere børnedødeligheden i Afrika og, som starter før jul i år.

Mange førende internationale universiteter spiller en central rolle i at fungere som væksthus for de virksomheder, der opstår fra deres forskning. Det sker normalt inden for videnskab, teknik og medicin.

En af de virksomheder OUI tidligere har fungeret som væksthus for er Natural Motion, der oprindeligt er opstået ud fra computersimuleringer udviklet i Oxfords zoologiske afdeling. Virksomheden har bl.a. stået bag det meget solgte videospil, Grand Theft Auto, og blev i 2014 solgt for 527 millioner dollars.

I det nye program for socialøkonomiske virksomheder har OUI har allerede støttet Greater Change projekt, som rejser penge til hjemløse i den engelske by ved at scanne QR-koder på smartphones, så de kan rejse penge til sikker indkvartering.

Ifølge grundlægger af Grater Change, Alex McCallion, har OUI hjulpet med at organisere mediedækning, udarbejdede forretningsplanen og stillet universitetets crowdfunding platform til rådighed, hvilket har gjort det muligt for projektet at skaffe 35.000 pund i finansiering.

Læs mere her

 

Kilde: Thomson Reuters Foundation News

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top