skip to Main Content

Første australske impactinvestering til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed

Regeringen i New South Wales (NSW) i Australien har investeret 10 dollars i organisationen SYC Limited’s Sticking Together Projekt (STP), der skal bekæmpe ungdomsarbejdsløshed i NSW og Sidney.

Det er et ønske om at ændre fortællingen om ungdomsarbejdsløshed, der har ført til Australiens første social impact investering fokuserede specifikt på at løse problemet.

Ifølge direktør i SYC, Paul Edginton, har organisationen i årevis været imod den måde havde ungdomsarbejdsløsheden er blevet italesat, fordi der er blevet fokuseret for meget på problemerne med unge i stedet for på løsninger.
Paul Edginton mener at unge mennesker er en værdifuld ressource, så i stedet for at tale og samarbejde med mennesker, der fortalte om alt det der er galt med unge, valgte organisationen at fokusere på at gøre noget konkret ved problemet. Organisationen har allerede set at mange liv er blevet forbedret gennem Sticking Together Projektet, og er med investeringen klar til at skalere indsatsen i NSW.

STP bruger en intensiv coaching model til at arbejde sammen med unge og deres arbejdsgivere over en 60-ugers periode, der har til formål at hjælpe unge mennesker med at blive en del at arbejdsmarkedet og sørge for, at de bliver der.

Ifølge Edginton har forskning vist, at hvis en unge i en alder af 22 endnu ikke havde haft et arbejde, var der en stor chance for, at de ville blive modtagere af velfærdsydelser i længere tid.
STP gør det muligt for unge under 22 år at arbejde i 60 uger, og giver dem derfor, ifølge Edginton, den bedste chance for at få et vellykket arbejdsliv.

Coaching-modellen er blev afprøvet i et pilotprojekt i Melbourne og Adelaide sidste år, og en evaluering fra Queensland University of Technology fandt, at deltagere i projektet var tre gange mere tilbøjelige til at opnå vedvarende beskæftigelsen i forhold til unge generelt.

Michael Clark, der er direktør for virksomhedsstrategi i SYC mener, at resultaterne af pilotprojektet viser, at programmet kan være med til at nedsætte de sociale og økonomiske omkostninger ved ungdomsarbejdsløshed.

Hele 66 procent af de unge, der deltog i programmet var helt holdt op med at modtage velfærdsydelser i slutningen af programmet.

Clark mener at man kan opnå det samme resultat, når man nu ruller programmet ud i NSW.

Organisationen Social Ventures Australien søger for øjeblikket at rejse 5 millioner dollars gennem en Social Impact Bond, som skal være med til at finansiere STP programmet forud for betalingen fra regeringen i NSW.

Programmet forventes at starte i april 2019 og skal støtter næsten 900 unge i alderen 18-24 år over en fireårsperiode.

Kilde: Probono Australia

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top