skip to Main Content

Dollars & Sense – ny bog om Australske socialøkonomiske virksomheder

”Dollars & Sense – Australian social enterprises with business smarts and community heart” er en banebrydende bog, som anerkender og hylder socialøkonomiske virksomheder i Australia.

Bogen fokusere på de mennesker, der nyder godt af socialøkonomiske virksomheders arbejde og fremhæver innovative, kommercielle modeller for impact investeringer. På den måde viser bogen en smartere måde at drive forretninger på.

Dollars & Sense beskriver socialøkonomiske virksomheder som, virksomheder som driver forretning for internationalt at tackle sociale problemer, forbedre sokalsamfund og fællesskaber, tilbyde mennesker adgang til beskæftigelse og kompetencer eller gøre noget for miljøet.

Der er rundt regnet 20.000 socialøkonomiske virksomheder i Australien, som arbejder i alle indenfor alle sektorer . I staten Victoria er der alene 5.000 socialøkonomiske virksomheder som beskæftiger ca. 75.000 mennesker.

Alligevel halter udviklingen af socialøkonomiske virksomheder i Australien bagefter andre dele af verden og det anerkendes at der er brug for større bevidsthed omkring deres fordele. Og bogen Dollars & Sense sigter netop mod at øge denne bevidsthed.

Dollars & Sense er skrevet af Geoff Harris, medstifter af Flight Centre og en af de oprindelige investorer i Boost Juice.
Geoffs tro på at filantropi handler om mere end bare at udskrive en check, hvilket kom til udtryk, da han købte det nye Collingwood hovedkvarter til den socialøkonomiske virksomhed, STREAT, der hjælper unge udsatte med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Læs mere om Dollars & Sense på dollarsandsense.website

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top