skip to Main Content

SAMforSE – selvevalueringsværktøj for sociale iværksættere

Der har længe været mangel på værktøjer, som kan hjælpe med at vurdere socialøkonomiske virksomheders økonomiske, sociale og miljømæssige effekt. SAMforSE er specielt udviklet for at dække dette behov.

Værktøjet er designet til at hjælpe med at identificere styrker og succeser, men også at fremhæve områder, hvor der er plads til forbedringer, i forhold til at kunne være bæredygtig og succesfuld over tid.

SAMforSE fokuserer på indsigt og planlægning i stedet for at bero på generelle strategier om at virksomheden vokser eller skaler i den rigtige retning eller at den opnår effekt ved at forbedre kunder og målgruppens liv.

Værktøjet er udviklet af Siemens Stiftung i samarbejde med German Institute of Global and Area Studies (GIGA).

Selve selvevalueringsværktøjet består af nogle introducerende bemærkninger, 11 spørgeskemaer fra forskellige evelueringsområder, der kan bruges til at vurdere virksomheder og organisationer samt en overordnet evaluering.
Områder for selvevalueringen er:

Mission & Vision, Finansielle Ressourcer, Organisation, Marketing & Salg, Value Chain Integration & Networking, Innovation, Skalering, Risikostyring, Etik og ansvarlighed, Sociale og miljømæssige effekter og effektanalyse.

SAMforSE

SAMforSE foreslår at sociale iværksættere, der ønsker at anvende værktøjet laver en ærlig vurdering af deres virksomhed eller organisation baseret på vejledningen indenfor hvert evalueringsområde og er nøje opmærksom på om dette er et “stærkt” område eller et område, der “skal forbedres”.

På værktøjets hjemmeside er også en “Help & Support” sektion, hvor man kan bede om personligt coaching.

Læs mere og prøv værktøjet på: www.samforse.org/en

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top