skip to Main Content

Ny forskning om impact investering

“Contracts with Benefits,” er et nyt studie fra forskere ved Wharton School, Chicago Booth og Georgia State University, som ser på hvor reel impacten er i impact investeringer – altså om impact investeringer har reel social effekt.

En måde at besvare spørgsmålet på er at undersøge de juridiske kontrakter, der forpligter investorerne , og se på i hvilket omfang disse kontrakter styrker en forpligtelse til at skabe impact.

Ved hjælp af data fra Wharton Social Impact Initiative’s WIRED (en database, der er ende eneste af sin art, som indeholder beskrivende, finansiel og juridisk information fra over 120 private impact investerings fonde og over 1200 transaktioner) undersøger “Contracts with Benefits” de juridiske kontrakter, som forpligter impact investerings partnere, deres investorer og de porteføljeselskaberne, som de investerer i.

Studiet undersøger, hvorvidt kontrakter med impact investerings fonde adskiller sig fra kontrakter fra fonde, der ikke er sat op til at skabe impact. Studiet undersamtidig ,hvordan forventningerne til at skabe sociale og miljømæssige impact er indlejret i kontrakterne.
Papiret er en del af en større løbende dataindsamlingsindsats fra Wharton Social Impact for at skabe mere evidens omkring impact investeting.

Den overordnede konklusion fra forfatterne bag studiet er, at de kontrakter, der forpligter de involverede, i væsentlig grad forstærker impacten/effekten i forbindelse med impactinvesteringer.

Studiet kan downloades her

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top