skip to Main Content

Erasmus for Young Entrepreneurs

Erasmus for unge iværksættere er et udvekslingsprogram på tværs af grænserne, der giver nye eller vordende iværksættere mulighed for at lære af erfarne iværksættere, der driver små virksomheder i andre lande, der deltager I programmet. Deltagelse i programmet er finansieret af EU.

Erfaringsudvekslingen finder sted under et ophold, hvor den nye iværksætter bor og arbejder sammen med den erfarne iværksætter i en periode på 1-6 måneder. Her hjælper den erfarne iværksætter den nye iværksætter med at tilegne sig de nødvendige færdigheder til at drive et lille firma.

Som ny iværksætter får man mulighed for at øve sig i at drive og udvikle en lille eller mellemstor virksomhed i et andet EU medlemsland. Det vil forbedre den nye iværksætters mulighed for få en god opstart med vedkommendes nye virksomhed eller for at styrke sin nuværende virksomhed. Nye iværksættere kan også få fordel af adgang til nye markeder, internationalt samarbejde og potentielle muligheder for samarbejde med forretningspartnere i udlandet.

Den iværksætter der er Vært kan drage fordel af at få nye perspektiver på sin virksomhed, og vedkommende får samtidig mulighed for at arbejde sammen med udenlandske partnere eller lære om nye markeder.
Mange af de værts-iværksætter, der har deltaget i programmet har haft så gode oplevelser at, de efterfølgende har besluttet sig for at være værter for andre nye iværksættere.
Opholdet er finansieret af EU, der betaler rejse, ophold og basis leveomkostninger.

Man kan deltage i programmet hvis:

– Man er ny ivæksætter, der er fast besluttede på at starte egen virksomhed, eller som allerede har startet egen virksomhed inden for de sidste tre år.
– Eller hvis man er erfaren iværksætter, som ejer eller leder en lille eller mellemstor virksomhed i et andet deltagende land.

Der er på mange måder tale om et win-win-samarbejde, hvor begge parter kan opdage nye europæiske markeder eller forretningspartnere og nye måder at drive forretning på.

Selv om programmet er rettet mod unge iværksættere, er der ingen aldersgrænse. Man behøver ikke at være ung, blot uerfaren og parat til at lærer. Programmet er heller ikke specifikt rettet mod sociale iværksættere, men disse kan deltage på lige fod med alle andre både som vordende ny iværksætter og som værts-iværksætter.

Kontakt for programmet i Danmark er:
Liv Holm Andersen
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5
9220 Aalborg
Tlf. 21194828
Email. lhan@adm.aau.dk

Læs mere om programmet og om hvordan du deltager her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top