skip to Main Content

Mokshda Green Cremation System: Økovenlig kremering i Indien

I Indien er der tradition for at blive kremeret udendørs på et bål efter døden. Med 8,5 dødsfald årligt resulterer det i forurening af både floder og luft. Dette vil NGOen Mokshda sætte en stopper for.

Mokshda er en kremerings virksomhed der siden 2007 har tilbudt økovenlig kremering. Konceptet er særdeles vigtigt for Indiens miljø, for ud over at kremeringerne forurener, bruges der 500 kilo træ per person der kremeres, hvorfor kremeringerne også resulterer i en skovrydning.
Derfor har Mokshda opfundet et økovenligt krematoriesystem, der består af et fyrfad som et menneske kan ligge på og en skorsten der kontrollerer luft temperaturen omkring kremationen. Ved denne løsning skal der kun anvendes 100 kilo træ per kremation, hvilken er en væsentlig reduktion.

I modsætning til de offentlige elektriske og gas drevne krematorier, forholder Mokshdas metode sig i overensstemmelse med hinduistiske traditioner, hvilket gør det mere attraktivt for indere at træffe det miljørigtige valg.

Læs mere om NGOen Mokshda på organsiationens facebookside

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top