skip to Main Content

Plads til vækst i Thailandsk socialøkonomi

Thailand sakker bagud i forhold til andre asiatiske lande, så en ny rapport opfordre Thailands regering til at gøre mere for at støtte socialøkonomiske virksomheder i landet.

Thailands socialøkonomiske virksomheder har haft problemer med at blive bæredygtighed og med at skabe tilstrækkelig social effect, men men i følge “National Economic and Social Development Board” er der masser af muligheder for at sektoren kan vokse.

En ny undersøgelse viser at ca. 2-3 pct. af omkring 100.000 lokalsamfunds organisationer regnes som socialøkonomiske virksomheder. Og omkring 1.000 fonde og nonprofit organisationer fungerer som socialøkonomiske virksomheder.
Thailand ligger bag andre lande i Asien, for eksempel har Indonesien omkring 2.000 socialøkonomiske virksomhedere, Indien har over 1 million og Bangladesh har 20.000.

Rapporten foreslår, at den thailandske regering hurtigt passere ny lovgivning for at støtte socialøkonomiske virksomheder.

Regeringen opfordres også til at skabe et miljø, der kan bidrage til investeringer i socialøkonomiske virksomheder, såsom støtte til Social Impact Bonds til yde bistand i form af finansiering og teknisk support i de indledende faser og til at starte en kampagne og certificeringsordning for socialøkonomiske virksomheder.

Læs mere her

Kilde: The Nation – Thailand Portal

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top