skip to Main Content

Demokratisk Erhverv – ny tænketank

Den nye tænketank Demokratisk Erhverv skal arbejde for at udbrede den demokratiske virksomhedsform arbejder for at styrke og udbrede den og kendskabet til erhvervsdemokrati i Danmark. Tænketanken blev lanceret d. 6. maj 2018 i København.

Danmark har en lang tradition for at medarbejdere og forbrugere er ejere af virksomheder, men der er stadig mange mennesker de, der ikke kender til den erhvervsdemokratiske sektor.

Den nye tænketank vil gerne ændre på det gennem vidensproduktion, debat- og opinionsarbejde. Håbet er at den demokratisk virksomhedsdrift kan blive en folkesag.

En lang række medlems- og medarbejder ejede virksomheder og organisationer var med til lancereingen af tænketanken bl.a. Coop og Danske Vandværker. Der var også repræsentanter fra nyere danske startup kooperativer.

Ifølge den nye formand for tænketanken Mike Dranov, foreningsdirektør i COOP skal den nye tænketank sætte fokus på demokratisk virksomhedsdrift og være med til at fremme samarbejdet mellem virksomheder og organisationer, der arbejder ud fra demokratiske principper om medejerskab.

Ud over Coop og Danske Vandværker finder man blandt medlemmerne bl.a. Kooperationen, Logik & Co., Thise, Merkur Andelskasse og Boligforeningen 3B.

Læs mere om den nye tænketank her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top