skip to Main Content

Delstaten Viktoria laver ramme for sociale indkøb

Den australske delstatsregering Viktoria har 26. april 2018 lanceret en offentlig ramme for delstatens sociale indkøb. Det er første gang i Australien at en delstatsregering forpligter sig til sociale og bæredygtige indkøb.

Victoria’s Social Procurement Framework (SPF), som ordningen hedder, sigter mod at mod at skabe flere jobmuligheder for udsatte mennesker ved at opmuntre regeringskontorer og institutioner til at dedikere en del af deres betydelige budget til at købe ind hos socialøkonomiske virksomheder.

Helt overordnet skal SPF sikre, at overvejelser om at få ”valuta for pengene” i de offentlige indkøb ikke alene er basseret på pris, men på en afbalanceret række af økonomiske og ikke-økonomiske faktorer.
Viktorias regering køber ind for mere end 25 milliarder dollars og dens forpligtigelse til sociale og bæredygtige indkøb afspejler et voksende nationalt og internationalt fokus på strategisk brug af offentlige indkøb til at drive social, økonomisk og miljømæssige resultater.

Der er ingen tvivl om, at der er potentiale tilstede i Viktoria i forhold til at skabe social effekt gennem indkøb. Delstaten rummer ca. 3.500 socialøkonomiske virksomheder, der beskæftiger 60.000 mennesker og genererer indtægter på 5,2 milliarder dollars om året.

For at sikre at SPF bliver implementeret succesfuldt samarbejder the Department of Treasury and Finance og Department of Economic Development, Jobs , Transport, and Resources for at fremstille vejledningsmateriale til ordningen.
Materialet skal, når det er klart, hjælpe regeringens indkøbere og leverandører gennem forskellige værktøjer, skabeloner og leverandørregister.
Men allerede nu opfordre Viktorias regering sine indkøbere til at gennemlæse ordningen og den liste af FAQs, man har lavet til den, for at de kan få en forståelse for, hvordan regeringens indkøb skifter til at inkorporere social og bæredygtig effekt i dagligdags indkøbs aktiviteter.

SPF kommer til at gælde for alle viktorianske regeringsorganer, der er underlagt finansministerens faste retningslinjer 2016, fra d. 1. september 2018.

SPF lanceres samtidig med at organisationen Social Traders introducere en certificeringsordning med dertil hørende mærke for socialøkonomiske virksomheder en ordning der dog gælder i hele Australien.

Ordningen er designet til at give socialøkonomiske virksomheder troværdighed som brand og øge deres udsigter til at vinde kontrakter både i forhold til erhvervslivet og i forhold til indkøb fra regeringen, og i sidste ende hjælpe dem med at løfte deres sociale effekt og formål.
Læs mere om ordningen her

Se Victoria’s Social Procurement Framework (SPF) her

Læs også ”An Introduktion to Victoria’s Social Procurement Framework” her

Kilde: Social Traders

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top