skip to Main Content

Buy Social Corporate Challenge – evaluering efter 2 år

I april 2016 forpligtede en række store engelske virksomheder sig til at sigte mod at købe ind i socialøkonomiske virksomheder for 1 milliard pund som del af kampagnen Buy Social Corporate Challenge. En ny rapport fra 18 april 2018 har evalueret, hvordan det går.

Den engelske paraplyorganisation ofr socialøkonomiske virksomheder, Social Enterprise UK, har i samarbejde med den engelske regerings ”Department for Digital, Culture, Media and Sport and Business in the Community” , sørget for at en række fremadskuende virkslimeder har åbnet deres forsyningskæde for socialøkonomiske virksomheder.

Ifølge minister for Det Civile Samfund, Rob Wilson, kan projektet få en stor impact på den socialøkonomiske sektor. Det handler ikke om at få virksomheder til at bruge mere, men om at få dem til at købe ind på en måde, som hjælper os med at bygge større og stærkere samfund mener Rob Wilson. Han mener også at projektet er en win-win aftale for virksomheder og socialøkonomiske virksomheder.

Den nye rapport ser på hvordan det er gået med Buy Social Corporate Challenge i de første to år.

Indtil nu er det har virksomheder købt ind i socialøkonomiske virksomheder for 45 millioner pund, og projektet har direkte eller indirekte skabt 329 jobs i socialøkonomiske virksomheder. Som følge af kontakter og samarbejder gennem Buy Social Corporate Challenge med de traditionelle virksomheder, har socialøkonomiske virksomheder i England været i stand til at geninvestere 2,98 million pund i deres sociale formål.

Rapporten ser også på de traditionelle virksomheders syn på at arbejde med socialøkonomiske virksomheder, og her fremgår det at alle mener at socialøkonomiske virksomheder leverer varer og services af samme eller højere kvalitet end traditionelle samhandelspartnere.

Buy Social Corporate Challenge er det første samarbejde af sin art i verden og for øjeblikket er der involveret følgende traditionelle virksomheder i projektet
Amey, BP, Johnson & Johnson, Linklaters, LV, Mace, PwC, Santander, Wates, Robertson og Zurich.
Disse virksomheder har tilsammen mere end 700.000 ansatte over hele verden og har en samlet omsætning på mere end 200 milliarder dollars.

Rapporten kan downloades her

 

Kilde: Social Enterprise UK

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top