skip to Main Content

The Audacious Project – hjælp til dristige sociale iværksættere

Audacious projektet er en ny model som skal hjælpe sociale iværksættere med at realises dristige ideer – som kan skabe positiv social forandring i stor skala.

Projektet , der blev lanceret 11. april 2018 ved Skoll World Forum, har samarbejdet med en ekstraordinær række af samarbejdspartnere der i blandt Jeff Skoll, Sir Richard Branson, Laurene Powell Jobs, Scott Cook, Ray Dalio, Tom Tierney og Dan Pallotta.

Skal man skabe forandring i stor skala er der brug for et specielt mindset og det har sociale iværksættere. De er i stand til at forestille sig en bedre fremtid og har modet opfindsomheden, overbevisningen og viljen til at skabe denne fremtid.

Audacious projektet forsøger at løse dillemaet mellem mange non-profits problemer med at få finansiering og investorers problemer med at finde egnede ideer.
Mange non-profit initiativer har svært ved at tiltrække langtidsfinansieringer og ofte finansieres af en donor ad gangen for et enkelt eller få ad gangen. Det betyder at de som oftest ikke er så effektive i deres arbejde som de kunne være. Det er en generel frustration for mange non-profit organisationer. Samtidig er mange af de investorer, der er kommet til uventede store gevinster i de seneste år også frustrerede fordi de faktisk gerne vil investere i positiv forandring i verden. De kan bare ikke finde gode ideer der matcher deres egne forventninger.
Audacious Projektet forsøger at komme det problem i møde ved at gøre tre ting samtidigt for skabe forandring i stor skala. Det er en spændende måde hvorpå privatpersoner kan samle (poole) ressourcer og arbejde sammen for at hjælpe iværksættere, der kan ændre verden til det bedre.

Her er de tre centrale trin:
1) Inviter nogle af verdens største forandringsagenter til at drømme som de aldrig har drømt før og skabe ideer, der er virkelig dristige. Ideer der kan påvirke millioner eller endda hundredvis af millioner af mennesker, påvirke vores miljø på global skala eller forandre videnskab og vores langsigtede udsigter for overlevelse.

2) Undersøge ideerne omhyggeligt og finde for at finde dem, der virkelig er realiserbare og har potentiale for at skabe impact i stor skala. Vælg det bedste og hjælpe med at forme dem til realiserbare, flerårige planer, der både er levedygtige og bæredygtige.

3) Præsentere dem for verden på en måde, der giver størst mulig synlighed og interes, og invitere mennesker til at støtte dem … i fællesskab. Brug det momentum, der genereres af lejligheden til at opbygge et fællesskab af engagerede tilhængere for hvert projekt, der kan opretholde det i flere år, bidrage med ideer, tid, indflydelse og selvfølgelig penge og være ægte partnere for at sikre deres succes.

Gruppen bag har allerede lavet et par pilotprojekter med Audacious modellen, hvor de udvalgte ideer blev præsenteret for små grupper af donorer.
De to pilotprojekter resulterede i investerings forpligtigelser på mere end 250 millioner dollars. Og hvad der var endnu bedre selve processen var meget insprirerende for både idemagerne og donorer, der fik lejlighed til at arbejde sammen om ideer med stort forandringspotentiale.

Læs mere om the Audacious Project på: https://audaciousproject.org/

Kilde: ideas.ted.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top